Voorpagina Islam, Maatschappelijk, Media

Moslima geeft masterclass ‘context’ na vragen over Charlie Hebdo

Moet je zien dit. Linda Sarsour is woordvoerder van Arab American Association of New York en legt uit hoe zij tegen het nieuws omtrent Charlie Hebdo aankijkt. Wanneer de interviewer haar vraagt hoe moslims ervoor kunnen zorgen dat ze positief worden neergezet, kaatst ze de bal terug. In een masterclass context weet ze in zes minuten (vanaf 3:47 gaat ze los) een puik verhaal te vertellen over de dubbele standaarden van sommige mainstream media, over de effecten van geopolitieke oorlogen die het Midden-Oosten hebben verwoest én de zogenaamde vrijheid in Frankrijk.

Gewoon kijken.

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

16 Reacties op Moslima geeft masterclass ‘context’ na vragen over Charlie Hebdo

 1. avatar Mounia Gharsalli says:

  That’s what I call: ”a real masterclass”. Een welverdiende pluim voor miss Palestinian/American Sarsour!

 2. avatar Nordin B says:

  Grappig, deze youtube-video wordt gekenmerkt als onveilig om te zien. Ik heb dus Safe option on off moeten zetten om de video alsnog te kunnen zien. Het wordt steeds gekker en ik zie dit allemaal echt als een complot tegen de Islam.
  Ik kan er gewoon simpelweg niets anders van maken.

 3. avatar Abdelmajid says:

  Daar heb je weer de stormfront malloten. Ik d8 al waarom was het akkelig stil.

  Stormfront logica van onder andere Hanni Bal lecter: islam is de schulldige omdat de gezwellen in parijs allah u akbhar zeiden.

  Tja, iemand die al zijn conclusies heeft getrokken en zelf maar het antwoord aan moslims geeft en zelf geen ene reed weet over islam en zijn regels en alleen afgaat op zijn onderbuik gevoelens. Daar kan je moeilijk mee in discussie gaan.

  Wie van onze moslims het geduld en kennis heeft die zou ik vragen om hem te onderwijzen.

  La hawla laquwata ilabilah.

 4. avatar Mahdi says:

  Wijze woorden van deze wijze zuster.
  Ik zie helaas dat haar woorden ook weer direct onderuit gehaald en aangeduid als ‘prietpraat’ worden. Kennelijk kan je het als moslim nooit goed doen. Net als wat de journalist Frank Buis op zijn Youtube kanaal schreef onder zijn videoverslag over de demo op de Dam: “Terwijl Premier Mark Rutte sprak, zwaaiden de Moslim Broeders vrolijk met hun Rabia vlaggen.” Waarom wordt het geïnterpreteerd als “vrolijk zwaaien” en niet als aanwezigheid van Moslim Broeders die de moorden en tereur in Parijs net zo afkeuren als alle andere aanwezigen???

  In 1631 schreef de priester Frederich Spee von Langenfeld de criteria op basis waarvan je kon weten of een vrouw zich schuldig maakte aan hekserij””Als de vrouw een slecht en onkuis leven geleid heeft, dan is ze schuldig; als ze een goed,, zedig leven geleid heeft, dan is ook dat een bewijs van haar schuld want heksen veinzen en doen alsof om je te misleiden. Als de vrouw bang is nadat ze gevangen gezet is, dan bewijst dat haar schuld; als ze niet bang is, bewijst ook dat dat ze schuldig is want heksen doen alsof ze onschuldig zijn en houden zich sterk. Als ze vlucht nadat ze van hekserij is beschuldigd, dan bewijst dat haar schuld; als ze niet vlucht is ze ook schuldig want dan belet de duivel haar te vluchten.”

  Op deze middeleeuwse wijze kijken veel mensen ook tegen moslims en de islam aan.
  Ben je als moslim ergens aanwezig om steun te betuigen in groot verdriet, dan wapper je vrolijk met vlaggetjes, ben je niet aanwezig, dan spreek je je niet uit tegen wat er is gebeurd.

  Vertel je de waarheid, dan is het prietpraat die af moet leiden, vertel je niets, is het ook niet goed. Praat je in alles mee wat de mean stream media voor houdt, dan zal je wel liegen. Ome Geert heeft immers de taqia geïntroduceerd in Nederland.

  Ik vind het verschrikkelijk wat er in Frankrijk is gebeurd. Ik vind het verschrikkelijk dat op deze wijze mensen hun leven is ontnomen en ik vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden. Het deert me niet of je dat van mij gelooft of niet.

  Maar ik zeg ook:
  IK ben SLACHTOFFER van de terreurdaad. Op mij is geschoten, net als op al mijn andere moslim broeders en zusters.

 5. avatar Kees Wijlaars says:

  Nice to hear someone on this subject,
  who tries to look objectively to the facts.
  I don’t agree entirely with Ms. Sardour,
  but with her I believe one has to look at the
  historical and geopolitical background of
  islamic countries to understand the
  roots and nature of islamic terrorism today.
  And then you must conclude that is all
  comes to poverty and lack of education.

 6. avatar meliha says:

  Bloedbad van Parijs. 17 oktober 1961. “Hier worden Algerijnen verdronken”.

  Algerijnse mannen, vrouwen en kinderen die in de straten van Parijs met hele families ongewapend demonstreerden zijn door de politie met kolfslagen om het leven gebracht, levend in de Seine gegooid en in bossen opgehangen.

  200 Algerijnse moslims afgeslacht in Parijs. Over context gesproken.

  http://www.voxeurop.eu/nl/content/article/1066551-de-herinnering-aan-een-vergeten-bloedbad

  Nog verder terug in de geschiedenis… Franse genocide in Algerije. Mannen doodgeschoten, vrouwen verkracht vermoord.

 7. avatar Jaap says:

  @mahdi, bedankt voor je woorden. Ik snap dat Moslims het gevoel hebben zich te moeten verantwoorden na de terreurdaad. En dat is niet eerlijk.

  Ik ben me er in elk geval van bewust, en dat laat ik ook horen aan mensen in mijn omgeving wanneer het onderwerp passeert.

 8. avatar Saïda says:

  Zo boeiend vond ik haar verhaal niet wat ik veel erger vond hoe een journalist van Aljazeera de westerse inmenging in het MO wegwuift als smoesje.

 9. avatar meliha says:

  Wat is het leven van een moslim waard in de ogen van Europeanen, in de ogen van Amerikanen? Niks.
  Maar omgekeerd, ja omgekeerd, moeten wij ons excuses aanbieden, ons distantiëren, spijt en steun betuigen. Kortom: Laten zien dat wij loyaal en trouw zijn aan de Machtigen. “Want als je niet voor ons bent dan ben je tegen ons.” En ja zij zijn sterker en machtiger, dus beter dat je je mond dicht houdt en aan hun kant staat. Maar dan handel je dus uit angst.
  Geen vrijheid van meningsuiting voor moslims. Dat zie ik nu in Nederland, met moslim organisaties, bekende moslims, zo onderdanig. Hoe laag kun je zakken.

  Intussen worden er moslims vermoord, kinderen en vrouwen vermoord. Vernederd en bespot.
  Er zijn zoveel moslims vermoord, hoeveel Europeanen zijn de straat op gegaan?

  Ook in Nederland hoor ik van hier en daar, maar het komt nooit op het nieuws.
  Soms een artikeltje in de krant. Dit is van een tijdje terug, maar hetzelfde is pas weer gebeurd ergens anders in Nederland.
  “In Almelo leefden de familie Kara en hun buren Henk en Ingrid van der W al jaren in onmin. Al jaren werden de Turken getreiterd door Henk en Ingrid, die er geen geheim van maakten dat ze een bloedhekel hebben aan Turken en ander buitenlands tuig.
  Zondag kwam het tot een handgemeen. Ingrid voelde zich begluurd door de zoon van Kara. Er vielen klappen. Aziz Kara (64), een arbeider bij Philips die bijna met pensioen ging, werd door Henk tegen de grond geslagen en overleed de dag er op in het ziekenhuis.
  Volgens het AD zijn de Turken behulpzame aardige goed geïntegreerde mensen. Henk en Ingrid komen uit het verhaal als racistische aso’s.”

  Zijn er Nederlanders de straat op gegaan? “Ik ben Aziz!”
  Nee, waarom zouden ze. Het zijn immers buitenlanders. Allochtonen.

  “Drie neonazis die acht Turkse ondernemers hebben vermoord. De drie konden ongestoord hun gang gaan terwijl Duitse politie en veiligheidsdiensten van allerlei zaken op de hoogte waren.”
  Zijn er Europeanen de straat op gegaan? Hebben ze spijt betuigt, afstand genomen?
  Nee, waarom zouden ze sorry moeten zeggen of het publiekelijk moeten afkeuren. Het zijn maar Turken en ook nog moslim.

  Of nog ver in de geschiedenis, een kennis van mij, levend verbrand in Sollingen, Duitsland, vermoord door racisten. Er was een kaartenactie in Nederland;
  “Ik ben woedend!”
  Dat was alles. Toen was er tenminste nog een eenmalige protestactie..

  Niemand treurt om de Palestijnen, om de Bosniërs die zijn afgeslacht, niemand treurt om de Syrische kinderen, om Nederlandse burgers die door racisten vermoord worden.

  Vier dagen gelden heeft een Tsjetsjeense- Russische vrouw zichzelf in Istanboel opgeblazen, dichtbij het toeristische trekpleister Aya Sophia. Een dode en gewonden.
  Niemand die: “Ahh wat erg verschrikkelijk”, zegt. Niemand die de straat op gaat en protesteert.
  Een aantal jaren geleden zijn er drie Tsjetsjeense leiders op klaarlichte dag neergeschoten door Russische geheime agenten.

 10. avatar Abdelmajid says:

  @Meliha

  Allah swt is alziend en alwetend. iedere onrecht die is gedaan of die nou klein,groot,onbekend voor de meeste mensen, verborgen was, allah swt zal de daders ter verantwoording roepen. Leef je leven en heb geduld en doe dua we kunnen er verder niets aand doen. Mensen die niet willen begrijpen die kan je nou eenmaal niet overtuigen ook al herhaal je de woorden duizendmaal en leg je de feiten maar weer duizendmaal. De heer die hun geschapen heeft die weet wel raad met dat soort mensen.

 11. avatar Saïda says:

  @Meliha

  Het probleem is dat moslims niet geven om moslims. Daarom kan het westen zo makkelijk verdeel en heers spelen. Wij als moslims laten dat toe. Een gemeenschap van meer dan een miljard moslims daar zou je niet mee kunnen sollen. Wij nemen die wapens aan om onze broeders af te slachten. Wij kloppen bij het westen aan en vragen om wapens om onze broeders mee af te slachten.

 12. avatar alen says:

  Mahdi says:

  09/01/2015 at 16:43

  Wijze woorden van deze wijze zuster.
  Ik zie helaas dat haar woorden ook weer direct onderuit gehaald en aangeduid als ‘prietpraat’ worden. Kennelijk kan je het als moslim nooit goed doen. Net als wat de journalist Frank Buis op zijn Youtube kanaal schreef onder zijn videoverslag over de demo op de Dam: “Terwijl Premier Mark Rutte sprak, zwaaiden de Moslim Broeders vrolijk met hun Rabia vlaggen.” Waarom wordt het geïnterpreteerd als “vrolijk zwaaien” en niet als aanwezigheid van Moslim Broeders die de moorden en tereur in Parijs net zo afkeuren als alle andere aanwezigen???

  In 1631 schreef de priester Frederich Spee von Langenfeld de criteria op basis waarvan je kon weten of een vrouw zich schuldig maakte aan hekserij””Als de vrouw een slecht en onkuis leven geleid heeft, dan is ze schuldig; als ze een goed,, zedig leven geleid heeft, dan is ook dat een bewijs van haar schuld want heksen veinzen en doen alsof om je te misleiden. Als de vrouw bang is nadat ze gevangen gezet is, dan bewijst dat haar schuld; als ze niet bang is, bewijst ook dat dat ze schuldig is want heksen doen alsof ze onschuldig zijn en houden zich sterk. Als ze vlucht nadat ze van hekserij is beschuldigd, dan bewijst dat haar schuld; als ze niet vlucht is ze ook schuldig want dan belet de duivel haar te vluchten.”

  Op deze middeleeuwse wijze kijken veel mensen ook tegen moslims en de islam aan.
  Ben je als moslim ergens aanwezig om steun te betuigen in groot verdriet, dan wapper je vrolijk met vlaggetjes, ben je niet aanwezig, dan spreek je je niet uit tegen wat er is gebeurd.

  Vertel je de waarheid, dan is het prietpraat die af moet leiden, vertel je niets, is het ook niet goed. Praat je in alles mee wat de mean stream media voor houdt, dan zal je wel liegen. Ome Geert heeft immers de taqia geïntroduceerd in Nederland.

  Ik vind het verschrikkelijk wat er in Frankrijk is gebeurd. Ik vind het verschrikkelijk dat op deze wijze mensen hun leven is ontnomen en ik vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden. Het deert me niet of je dat van mij gelooft of niet.

  Maar ik zeg ook:
  IK ben SLACHTOFFER van de terreurdaad. Op mij is geschoten, net als op al mijn andere moslim broeders en zusters.

  Respect voor deze reactie! Ik deel je mening Mahdi!

 13. avatar Mirjam says:

  Sarsour past haar niet als familie naam; ze heeft veel meer weg van een leeuwin dan van een insect. Inti Assadi!!! Bravo for putting things as they really are.

 14. avatar Mirjam says:

  Meliha: IK NEEM MIJN PETJE AF…

 15. avatar Kassim says:

  Dit soort mensen zie je te weinig in de media.
  Check:
  https://www.facebook.com/kassim.douiri/posts/1523440874584109

 16. avatar Richard Groen says:

  De Ned. propagandakanalen hadden mij ook uit kunnen nodigen om – met megabites documenten onderbouwd – aan te tonen dat de zgn. radicale Islam – de NAVO-doctrine is. Dmv. van terreurnetwerken alle landen in de wereld onderwerpen.

  Is het jullie niet opgevallen dat vrijwel zonder uitzonderingen die vreselijke terreurdaden zo mooi in beeld zijn kunnen worden gebracht. De cameraploegen staan al ter plaatse voor he 1e schot wordt gelost. En blijven ijskoud de boel van A tot Z filmen.

  Meestal weten de media en politieke clowns – in concert – het ook al te voren; immers ze vertellen ons vanaf minuut 1 Wie, Wat, Waar, Hoe en zelfs Waarom.
  Desondanks, als de zaken een beetje serieus moeten worden uitgeezocht – is geen tijd genoeg. Jaaaren – onder mom van zorgvuldigheid.

  Wij zijn natuurlijk toch niet (allemaal) ‘van de pot gerukt’, hersendood zeg maar. Die tijd is nodig om het geheugen van mensen in verwarring te brengen met wilde speculaties, en complottheoriën. Die steeds worden getoest (NSA, AIVD, media) hoe die landen bij de mensen.
  Voortdurend de boel gaande houden. ‘Breaking News’, een doorbraak!, nieuwe ‘feiten’ ontdekt. enz.

  De belangrijkste theorieën worden dagelijks bewezen. Zwaartekracht, Archimedes, Pythagoras, enz.. Veel wat de overheid bestempelt als complottheorien zijn wel degelijk 100% waar.
  Daarentegen de complottheorien die de overheid verzint, zijn aantoonbaar gebaseerd op grove leugens. Alle terreur schuift de overheid tegenwoodig in de schoenen van ‘de moslims’.
  Omgekeerde wereld. Komt hier een allochtoon, die zegt ‘de Nederlander bestaat niet’. Kronen ze die tot Koningin. Idd. Nederland bestaat niet (meer). Het land is allang opgeheven (EGKS, NAVO, ESM, en de fascistische coup die in Juli a.s. staat gepland maakt het werk af; TTIP).

  Mensen, die fascistische coup is echt niet het werk van moslims. Die doen de regeringsleiders helemaal zelf – nog toegejuicht door het gehersenspoelde stemvee.

  ’t is misschien echte helemaal puur stom toeval dat CH tot gevolg heeft dat de paramilitairen – die in alle stilte de laatste jaren naar vb. van Uncle Sam zwaar zijn bewapend, en over haast onbegrensde geweldsinstructies beschikken – nu overal in Europa op scherp gezet worden.

  Er zou eens massaal betoogt mogen gaan worden door burgers tegen de fascistische coup in Juli a.s.!
  In Griekenland en Spanje met name is serieus verldwerk verricht door de EUSSR hoe democratische stuiptrekkingen efficient neer te slaan.

  Met TTIP halen de landverraders van de EUSSR ook doodleuk de spionage (intelligence) en repressiemethoden (‘security’) binnen. Nog voor het stof neergedaald is weten clowns als Opstelten, Wilders c.s. al de ZEKERE verdachten. Vasthouden zonder serieuze aanwijzingen is eerder regel dan uitzondering, alsmede kokervisie – zeer vaak kan een (intelligente) leek haast geblinddoekt zien dat justitie schijnprocessen voert – alleen voortspeculeert op zgn. bewijs dat in het verhaal past – en vaak heel veel (ander) ontlastend materiaal – dat de weg wijst naar de echte daders – willen en wetens onder de mat veegt.

  Enschede, Bijlmer, Schiedammer Parkmoord, Lucia de B., de zaak Lancée, e.v.v.a.. Kafka is in Nederland allang geen fictie meer.

  Wat denken jullie, hoe makkelijk is het voor een haast failliet blaadje met een oplage van ca. 60.000, in een 3 etmalen wereldwijd in totaal 3 miljoen exemplaren te distribueren? Doet gedegen voorbereiding vermoeden.
  Dat wordt ook ondersteund door dezelfde tsunami van histerie onder politici en media – in concert – als na 9/11, MH17, en de gefotoshopte onthoofdingen door IS.
  Over de reeds ‘normale’ praktijk van de media van beeldmanipulatie en animatie hieronder zo meer. EXPLOSIEVE openbaringen van de terreur door de overheid!

  De 1e bijeenkomst van PSYOP officieren, die zijn geplaatst in de TV-kanalen van Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV and MTV. Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.

  Mijn hele journalistieke research – waaruit de wanprestaties van VK, NRC, AD, Parool, Telegrap, Ref. Dagblad, Trouw, NOS, RTL, Elsevier, c.s. wel blijkt – en dat ze daarin bewust samenspannen – niet al dat kan ik hier kwijt. Een tip van de ijsberg:

  De 1e bijeenkomst van PSYOP officieren, die zijn geplaatst in de TV-kanalen van Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV and MTV. Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers

  Enkele links, voor wie meer wil weten:http://www.voltairenet.org/article174585.html
  Lees ook: http://www.globalinfo.nl/Achtergrond/frankrijk-van-een-massale-authentieke-emotie-naar-een-manipulatieve-nationale-eenheid.html
  Europese Gendarmerie EuroGendFor Inzetbaar: http://www.globalinfo.nl/tag/498-europese-unie
  The Sphinx and the Gladiators
  http://creative.sulekha.com/nato-and-cia-false-flag-terrorism-in-europe-the-sordid-history-of-operation-gladio_468094_blog

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/04/04/navo-65-jaar-en-de-vrede
  http://archive.ptb.be/nieuws/artikel/zoek/test/article/dossier-navo-terreur-een-geheim-leger-in-belgie.html
  http://globalguerrillas.typepad.com/lind/the-changing-face-of-war-into-the-fourth-generation.html
  http://just-another-inside-job.blogspot.nl/2008/12/us-army-document-that-proves-us-is.html
  http://bodhita.com/us-backed-elite-rape-murder-alpha-squad-captured-in-ukraine/
  De EC heeft sterke voorkeur voor deze ‘mensen’, Timmermans!: https://www.youtube.com/watch?v=cWgL1iwyewM
  De VS gaan ongehinderd weer militair hun gang in Europa: http://www.strategic-culture.org/news/2014/12/27/afghanistan-against-us-plans-transfer-military-equipment-to-ukraine-kabul-official.html

  https://meedogenloos.nl/2014/11/13/2707boerenbedrog/ http://langleveeuropa.nl/2015/01/nieuwe-g20-regels-maken-bail-in-zoals-in-cyprus-het-nieuwe-normaal/ GM Food, Ukraine and the Return of Hill + Knowlton Monsanto and Ukraine http://www.counterpunch.org/2014/08/22/70838/ ***Nederlandse legkiphouders worden nu al overspoeld met eieren uit de fascistische Ukraïne, van het criminele Cargill-Monsanto-IMF-USDA-kartel !! *** Op 15 mei, vanaf 8 u s’ochtends beschermen wij onze democratie. Democratisch protest van burgers: http://www.globalinfo.nl/Nieuws/15-mei-brussel-omsingeling-european-business-summit.html

  Sahra Wagenknecht: “Frau Merkel als Vasall des Plans von Brzezinski – USA die einzige Weltmacht!” https://www.youtube.com/watch?v=2Dlqnf43eDo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.