Voorpagina Maatschappelijk

Moslim hype

Zit leven niet mee? Wordt moslim. Alleen maar voordelen. Levend bewijs is de meubelboer die sinds zijn bekering een rooskleurig leven tegemoet gaat vol met euro’s. Hij heeft er lang over moeten nadenken, maar hij heeft het licht uiteindelijk gezien. Je levenspartner uit het buitenland over laten komen is zo gepiept in België, een verblijfsvergunning krijg je daar als gelover in Allah zonder veel vragen.

,,Ik heb een keer of zes zo’n boekje doorgelezen, heb een paar keer met de imam gesproken en nu ben ik moslim.’’ De gewezen katholiek grinnikt erbij. Want het is hem er niet om te doen God in te ruilen voor Allah. Sterker, geloof boeit hem eigenlijk niet bijzonder. ,,Mensen mogen geloven wat ze willen. Het is mij te doen om de openstelling van mijn meubelwinkel. Zondag is geen rustdag voor moslims.’’ (AD)

Waar alle moslims in geloven: Er is geen god dan Allah en Mohammed is zijn boodschapper. Ach, nu kunnen ze tenminste vrij nemen of Suiker-en Offerfeest.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal