Voorpagina Politiek

Verdonk en haar taaltje

‘En we weten allemaal waar de minister voor Integratie het over heeft wanneer ze vreemde talen als zwerfvuil van de straat wil laten vegen? Dan heeft ze het niet over Pools, Russisch, of een andere eurotaal, maar over klanken die worden uitgestoten door volk dat met een mohammedaans uiterlijk meestal ook in lange jurken onder een gebreid hoofddeksel voorbij komt met niet zelden een verdacht pakje onder de arm.’Jan Blokker

Columnist Jan Blokker slaat de spijker op zijn kop in dit stukje in de Volkskrant van vandaag. Hij haalt mij de woorden uit de mond.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal

7 Reacties op "Verdonk en haar taaltje"

 1. Zohra says:

  hahah. geniaal!

 2. Mo says:

  Inderdaad gelukkig zijn niet alle columnisten islamofoob (Afshin elian, Ephimenco, Paul Cliteur (niet meer), Hirshi Ali etc).
  Check ook de column Camu van Remco campert in de Volkskrant van 23/1/06. Die schrijft onder andere:
  “Van tunnelvisie kun je niet meer spreken, Rita Verdonk kijkt door een rietje, zich niet bewust van de grote, veeltallige wereld en de rijkdom daarvan om haar heen. Kroegtafelpraat van de ergste soort, grenzend aan racisme. Of zou mevrouw Verdonk de Friezen op het oog hebben? Misschien heeft ze het gemunt op de expats van het internationale bedrijfsleven. Die klagen steen en been over de Hollandse manieren en dit zal wel het laatste zetje zijn om ze over onze grenzen te doen verdwijnen. Toeristen zullen voor ze ons land betreden een cursus Nederlands moeten volgen. Het zijn egvaralijke gedachten die rondspoken in het breien van deze VVD-minister.” En dat is een waarheid als een Hollandse koe !!!

 3. Thea Kuijper says:

  PERSONA NON GRATA
  Madamme Verdonk was al hard op weg haar geloof-waardigheid te verliezen, maar nú heeft ze toch écht elke grens van betamelijkheid overschreden. Vanaf nu reageer ik op geen elke uitspraak meer van haar. Ik verban haar uit mijn systeem…Ze is een ”˜persona non grata’ …..

 4. Nordin says:

  Ik geef je helemaal gelijk Thea… Volgens mij komt Verdonk nu met dit soort gekke uitspraken (geldt voor veel politici) omdat ze dan weer volop in de aandacht staan. Metro, Spits, Volkskrant, AD, NRC, etc…. tjah… zo kan ik ook wel stemmen winnen. Er is altijd een groep die je volgt

 5. patrick says:

  Rita hitst het weer eens flink op!!!!!
  Zonde van haar tijd!!

 6. Jawad Asghar says:

  Waar gaat Nederland naar toe?? dit is wel het dieptepunt ben blij dat ik in Engeland zit. zelfs de conservartieven daar worden minder conservartief met hun nieuwe leider.

  Maar met Nederland gaat het precies de andere kant op integratie ok maar dit gaat wel erg ver. en hoe wil ze dat gaan controleren politie alle talen van de wereld laten leren?? en de toeristen dan?

 7. b says:

  Het wel of niet spreken van de Nederlandse taal zal niet gecontroleerd worden, er zal dus ook géén taalpolitie op straat ronddwarrelen om overtreders de cel in te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *