Voorpagina Maatschappelijk

Mehdi Hasan deelt Israëlische professor een intellectuele tik uit!

Mehdi Hasan confronteert de Israëlische professor, Robert S. Wistrich, met de bedenkelijke standaarden van het ‘nieuwe antisemitisme’. Hierbij gaat het vooral om mensen die kritiek uiten op de Israëlische staat, die worden weggezet als antisemitisch.

Verder neemt het gesprek een interessante wending aan. Mehdi Hasan bespreekt enkele quasi-kritische uitspraken van Robert S. Wistrich ten opzichte van de islam en moslims. Hierbij gaat het vooral om het gegeven, dat wanneer deze uitspraken – uitgesproken in een context waarin kritiek op Israël wordt geleverd – door hem als antisemitisch worden gecategoriseerd.

Kortom: de professor gebruikt bedenkelijke criteria om antisemitische uitlatingen te toetsen, die hij vervolgens gebruikt om een zekere islamhaat aan te wakkeren in verschillende Europese samenlevingen.

Bekijk hier het volledige gesprek:

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie