Voorpagina Algemeen

Qawwali; een ontketening van de wereld -part 1-

Het heeft een tijdje geduurd, maar mijn inspiratiebron heeft eindelijk haar energie verraden!! Een zoeker, dat ben ik altijd geweest. Tevredenheid is voor mij telkens een tree hoger, maar het is de vlam van het streven die in mij blijft branden en mijn tocht blijft dirigeren. Kennen jullie dat gevoel, dat ergens in je bewustzijn een vraag rijst; waar doe ik dit voor? waar ben ik mee bezig? Die vraag bleef me volgen, tot ik de schemering van van mijn lichtbron als de zon zag opkomen….

De wereld houdt ons bezig en geeft ons zelden de ruimte tot bezinning. Die ruimte moeten we zelf creëeren, want tijd die wacht niet. Die zal nooit wachten. Waneer durven wij ons ogen te openen? Wanneer zetten wij de wereld tot stilstand?  Wanneer zal de tijd op ons wachten? De vraag insinueert héél diep te zijn, maar het antwoord bevindt zich slechts aan het oppervlak. Simpel! de wereld trok tot heden toe aan de touwtjes. Wij waren niets meer dan marionetten. Inmiddels hebben wij het spel door en durven wij ons te ontketenen van deze wereldse touwtjes.

Een pop die zonder speler in stand wordt gehouden valt inelkaar. Paniek heerst! Geen zekerheid, geen houvast.. Je baas gaf je een goed salaris, de IBG gaf je een gratis jaarkaart. Wie gaat jou nu die zekerheid geven? Wie begeleidt je nu? De wereld daar was jij afhankelijk van. De wereld daar deed jij het voor. En nu? wat gaat er nu gebeuren. Zal deze pop nu voor altijd levenloos de grond gaan staren? 

To be continued…..