Voorpagina Buitenland, Opinie, Politiek

Nourdin El Ouali heeft gelijk, maar…

Onderstaande is mijn reactie op het artikel van nordin el ouali van Nourdin El Ouali gisteren op Wij Blijven Hier!:

Ik ben het eens met de inhoud van het artikel, maar het is geen slimme zet om de aandacht te richten op Aboutaleb. Natuurlijk zouden hij en veel andere politici uit Nederland zich moeten uitspreken tegen wat dictator Al-Sisi aan het doen is. Daarom had ik het zelf algemeen gehouden en de dubbele moraal van Nederlandse politici in het algemeen benoemd, zoals ik dat zelf gisteren heb gedaan toen ik dit aan de kaak stelde.

Nu zullen de reacties op het artikel er niet om liegen, maar de aandacht gaat naar Aboutaleb en minder naar het onderwerp zelf. Hiermee bereik je heel weinig en vergroot je juist alleen de kloof tussen de mensen (Marokkanen) in dit land. Marokkanen zijn al nummer 1 in het afkraken van elkaar. Wanneer iemand de top bereikt, maar om politieke en ‘strategische’ redenen zich niet uitspreekt over een bepaalde onderwerp, grijpen anderen de kans om er een persoonlijke issue van te maken. Met als resultaat dat we alleen maar bezig zijn elkaar via social media af te slachten, terwijl het ons onderling richten op concrete stappen om iets constructiefs te bereiken een verre droom blijft.

Als ik de ‘minpunten’ van Aboutaleb zou benoemen, dan heb ik waarschijnlijk heel wat pagina’s nodig, maar als burgemeester heeft hij ook veel positieve punten! En noem mij één politicus die altijd honderd procent zuiver op de korrel is geweest? Verwacht niet van iemand die de politiek ingaat, dat hij zuiver zal blijven. Dat bestaat bijna niet, en dat moet je ook niet misleiden door je te gaan ergeren aan wat je niet leuk aan hem vindt en je tegelijkertijd vergeet wat hij wel goed doet. Nourdin El Ouali heeft op zich gelijk, maar had beter de aandacht op alle politici van Nederland moeten richten, en dan met name de minister van buitenlandse zaken. Nu zal hij namelijk weer van de voorstanders van Aboutaleb te horen krijgen dat hij (als voorman van NIDA) op zoek is naar een manier om Aboutaleb te kielhalen voor eigen politieke gewin partij, en ik gun het Nourdin niet dat hij deze kritiek krijgt.

Foto: Time.com

Geestelijk consulent, relatiecoach en blogger.

Lees andere stukken van Badr