Voorpagina Da3ash, Islam, Maatschappelijk, Media, Politiek, Racisme, Samenleving

Slangenbezweerders in de Nederlandse politiek

Haat verkoopt niet alleen, het maakt je ook irrationeel en (moedwillig) blind voor de werkelijkheid.

NRC Handelsblad kopte gisteren met:

‘Integratiesubsidies weggesluisd door Marokkaanse denktank’.

Niet dat ik het wil opnemen voor de fraudeur(s), maar de betrokken ministers, en eigenlijk zo’n beetje alle politieke partijen, hebben boter op hun hoofd. Als je een klimaat van haat creëert rondom een groep mensen, om dit politiek te kunnen uitbuiten, dan ben je niet écht geïnteresseerd in het ‘radicalisatie’ probleem, en zéér zeker niet geïnteresseerd in een oplossing. Met als resultaat dat politieke partijen – na eenmaal de (extra) zetels binnengehaald te hebben – een ‘oplossing’ uitbesteden aan de eerste de beste die om het hardst verkondigt dat zij of hij een ‘expert’ is en het varkentje wel even gaat wassen (tegen een leuke vergoeding, uiteraard).

Veroordeel niet alleen de transgressor, maar vooral het ‘systeem’ dat deze heeft gecreëerd en politieke winst behaalt uit de activiteiten van de fraudeur(s). Vervolgens kunnen we uiteraard vertrouwen op een mainstream media dat haar journalistieke taken serieus neemt (*kuch*), door het probleem van enkele individuen te framen (‘Marokkaanse denktank’) als een probleem van de Marokkaanse gemeenschap. De etniciteit van de fraudeur(s) in deze is nét zo min relevant als dat laatst voor het NRC Handelsblad was bij frauderende ‘witte’ politici die goochelden met ‘bonnetjes’.

Deze samenleving steunt al decennia lang de ene oorlog na de andere in de wereld omdat Uncle Sam dat verordent. Steunt dictatoriale regimes die onze politieke en economische agenda vooruithelpen, maar hun eigen bevolking onderdrukken. Geeft corporaties de vrije hand om zich in andere landen te gedragen als vampiers die de levenssap van een bevolking mogen leegzuigen zonder enkel consequenties (als er maar belasting kan worden geïnd). En blijft, geheel in de pas met haar grote broer de V.S., Saudi-Arabië als ‘bondgenoot’ zien. Terwijl dit land de grootste promotor en financierder is (geweest) van El Qaida en later Da’esh – de twee organisatie die de meeste aantrekkingskracht uitoefenen op een aantal Nederlandse takfiri jongeren. Jongeren die zich helaas een perverse en -moderne- vorm van de Islam hebben laten aanpraten. Een vorm van Islam die haaks staat op de Islam zoals deze 1.400 jaar lang is bedreven door moslims over de hele wereld. Saudi-Arabië met haar duizenden olierijke prinsen, die geopolitiek en religie als een van de vele speeltjes zien waarmee ze hun leven als playboy ‘kleur’ trachten te geven.

Dus, als je om opportunistische redenen de oorzaken van een probleem liever ongemoeid laat, wat doe je dan als overheid? Precies, wat de overheid altijd al heeft gedaan met problemen waar ze eigenlijk niet (echt) in geïnteresseerd is of waar de gewenste uitkomst vooraf al is bepaald: je huurt een derde partij in die je als een slangenbezweerder gebruikt om het grote publiek een rad voor de ogen te draaien.

Wanneer dat je manier van politiek bedrijven is, dan moet je niet gek opkijken als op een dag een van die slangen niet betrouwbaar blijkt te zijn, en er met de pot vandoor gaat.

Was getekend,
Khadim Zaman

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim