Voorpagina Politiek

D66 de afgelopen dagen

Minister Pechtold heeft vandaag op zijn kop gehad vanwege zijn uitspraken over Balkenende in het blad Opzij. Jammer.

Dezelfde dag nog heeft hij een toespraak gehouden in Nijmegen waarin hij zegt dat de Grondwet een verplicht onderdeel van het lesprogramma op school moet worden. Een goed idee. Kon ik wel gebruiken op school, wist niets van de Grondwet af, terwijl ik er wel elke dag mee te maken kreeg. Wel raad ik de minister aan het op een leuke manier te brengen bij de leerlingen, een manier die de jongeren van deze digitale tijdperk begrijpen. Umar had ooit eens een opzet gemaakt, misschien weer even overwegen?

D66 kent nog meer mensen in zijn partij die opmerkelijke uitspraken weten te maken. Gisteren bij het debat van de Amsterdamse lijsttrekkers over de problemen met de Diamantbuurt kreeg de D66 lijsttrekker, Ivar Manuel, een goed idee:”We praten steeds over dialoog, educatie en hulp bij de opvoeding, maar eerst zullen we de leiders uit de groep raddraaiers moeten halen en met een onvrijwillige dienstplicht opnemen in het leger, hen daar als militair heropvoeden en dan weer terugbrengen in de maatschappij.”. De zaal en de rest van het debattafel kon zich daar niet echt in vinden, maar er zijn zeker mensen dit gaan steunen. Ik heb de slachtoffers gehoord gisteren in die zaal en het is niet meer leuk als je ruit al dertig keer is ingegooid.  

Maar een ding blijft: D66 houdt het gezellig.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal