Voorpagina Algemeen, Charlie Hebdo, Da3ash, Humor, Maatschappelijk, Politiek, Racisme, Samenleving, Vrijheid van meningsuiting

Je suis Charleston

In een parallel universum – dat exact hetzelfde is als ons universum, maar minder last lijkt te hebben van hypocrisie – liep vandaag de Dam vol met ‘Je Suis Charlie’-betogers.

De mensenmassa werd toegesproken door een gepassioneerde premier, die de terroristische aanslag op een kerk in Charleston (V.S.) door een witte man, waarbij negen zwarte Amerikanen in koele bloede werden vermoord, veroordeelde als een laffe daad.

‘We laten ons onze vrijheid niet afpakken,’ stak premier Mark Rutte in dat parallel universum op de Dam in Amsterdam de mensen een hart onder de riem toe.

In ons universum, waar hypocrisie helaas een onderdeel is van de werkelijkheid, is de Dam vandaag ‘gewoon’ gevuld met toeristen, dagjesmensen en oude van dagen die de duiven aan het voeren zijn. Maar nergens een Rutte te bekennen. Geen premier Rutte voor Charleston.

Was getekend,
Khadim Zaman

Foto: Wikipedia

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim