Voorpagina Algemeen, Daesh, Politiek

Kuzu: “Noem ISIS voortaan Daesh!”

Eind vorige week heb ik een bericht geplaatst op onze Facebook-pagina over een vrij belangrijke gebeurtenis, namelijk: het Brits Lagerhuis dat eens wordt over het idee om de anti-islam groepering ISIS voortaan Daesh te noemen. De Arabische naam Daesh past veel beter bij de groepering. Daarnaast zorgt het gebruik van deze term, dat de beeldvorming over moslims beter wordt. En dat is belangrijk, want de nodige mensen koppelen onterecht ISIS aan de Islam. Ik eindigde met de vraag of Rutte in deze het voorbeeld van zijn collega Cameron wil opvolgen?

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) heeft dit gelijk opgepakt in de vorm van een motie, waarvoor hulde. Het was niet in aanwezigheid van Rutte, maar van Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Een man waarvan je mag hopen, dat hij op de hoogte is van dit onderwerp. Helaas, Pindakaas!

De motie heeft geen steun gekregen van Koenders, zelfs niet nadat het (terechte) bezwaar direct werd weggenomen uit de motie. Ook is er geen steun van de ó zo linkse partijen: PvdA, SP, GroenLinks en D66. Bekijk het zelf maar even:


Het debat illustreert precies waarom veel moslimjongeren zich niet (meer) welkom voelen in Nederland, met als mogelijke gevolg dat zij hun (0n)heil elders zoeken. Laten we hopen dat de Tweede Kamer tot bezinning komt tijdens het reces. Tot die tijd ‘vechten wij er ons wel in’ – om maar even met de woorden van Rutte te eindigen.

Update: De Franse overheid blijkt deze stap al tien maanden (!!!) geleden te hebben genomen, en daar was Daesh niet zo blij mee.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal