Voorpagina Algemeen

Gezocht: Imam en Docent Urdu/Arabisch

Functieomschrijving

Imam en Docent Islam, Urdu en Arabisch

Functie

Functietitel: Imam & Docent
Organisatie Stichting Minhaj-ul-Quran International NL
Locatie: Den Haag
Type positie: Fulltime           /   Parttime /   Duobaan /   Stage
Uren per week: 40

Over de organisatie

Stichting Minhaj-ul-Quran International Nederland is een sociaal, culturele en islamitische stichting die in 2008 is opgericht door een groep young professionals en studenten uit de Nederlandse Pakistaanse gemeenschap. Hun ouders (de eerste generatie) was daarvoor ruim 20 jaar actief in met name Den Haag en Rotterdam om gastarbeiders en migranten uit Pakistan onderling te verbinden en wegwijs te maken in Nederland. Inmiddels heeft de tweede generatie deze stichting in een professioneel jasje gegoten en hebben zij onlangs een pand aangeschaft in Den Haag om de activiteiten uit te breiden voor de hele gemeenschap: vrouwen, jongeren, kinderen, meisjes en ouderen in isolement.Om nu kinderen op een structurele manier de taal te leren, de religieuze activiteiten in de gebedsruimtes te kunnen voorgaan en om de activiteiten van de stichting uit te breiden, is het van essentieel belang dat een imam en docent wordt aangetrokken. Niet iemand die vrijwillig een aantal uren per week doceert. Daarmee komt de continuiteit en kwaliteit in gevaar. Maar iemand die dit vanuit zijn professie invulling kan geven. Daarnaast vangen wij signalen op dat ook in de Pakistaanse gemeenschap langzamerhand individuele gevallen zijn van radicalisering. Wij willen niet dat dit zich verspreidt onder jongeren en hen een plek bieden waar zij kunnen ontspannen, discussieren en studeren om dit soort waanbeelden de wereld uit te helpen.

Degene die deze functie zal vervullen, is een spin in het web, een onmisbaar deel om het voortbestaan van de stichting, de culturele en religieuze ervaring van de achterban en de cohesie van de gemeenschap te waarborgen. En, omdat wij contact met de bredere samenleving belangrijk vinden, verwachten wij van diegene ook een open houding om de Nederlandse taal te leren in Nederland (waar de stichting de kosten van zal dragen).

Omschrijving van de functie

·         Als imam voorgaan in de dagelijkse gebeden, het wekelijkse vrijdagsgebed en regelmatig lezingen geven in het Urdu en Arabisch·         Als docent les geven aan kinderen in de Arabische en Urdu taal

·         Als docent les geven aan hogeropgeleiden in in de Arabische en Urdu taal

·         Een studietraject ontwikkelen, waarbij jongeren een gebalanceerde visie op de Islam en de maatschappij ontwikkelen over een traject van 3 jaar.

·         Een cursus ontwikkelen waarmee jongeren zich kunnen bewapenen tegen radicalisering en extremisme.

·         De imam is het gezicht van de stichting naar de Haasge Pakistaanse gemeenschap toe en de bredere Haagse gemeenschap.

Benodigde persoonlijke eigenschappen / competenties

Voor deze vacature zijn de volgende eigenschappen/competenties vereist:·         Beheersen van de Arabische en Urdu taal op academisch niveau

·         Beheersen van de Engelse taal op conversatieniveau

·         Beheersen van de Nederlandse taal op elementair niveau (en de wil om in Nederland verder te studeren)

·         Initiatief nemen

·         Een team kunnen leiden in realiseren van projecten

·         Om kunnen gaan met kinderen, jongeren en ouderen

Opleidingseisen

·         Hifz studie afgerond (Quran geheel uit het hoofd kennen)·         Minimaal masters gedaan hebben in Islamitische studies op een erkende universiteit

·         Beheersen van de Arabische en Urdu taal

Vereiste werkervaring

·         Minimaal 3 jaar ervaring in onderwijzen van deze talen·         Ervaring in het realiseren van maatschappelijke projecten in samenwerking met een vergelijkbare doelgroep (jongeren en ouderen met een Pakistaanse achtergrond)

 

Arbeidsomstandigheden

Lichamelijke belasting: Licht /  Gemiddeld / Zwaar
Geestelijke belasting: Licht /  Gemiddeld / Zwaar
Werkomgeving: Het gebouw van Minhaj-ul-Quran NL en in externe ruimtes wanneer deze gehuurd worden.

Functieomschrijving opgesteld door:

Naam: Umar Mirza
Functie: Secretaris Minhaj-ul-Quran international NL
Datum: juni 2014
Contact: Umar.mirza@minhaj.nl

 

 

 

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie