Voorpagina Lifestyle, Maatschappelijk, Opinie, Politiek, Racisme, Samenleving

Column Khadim Zaman | Aboutaleb ‘rechtse’ antwoord van links op rechts Nederland

Al die lofuitingen aan het adres van de burgemeester van Rotterdam.*zucht*

Ahmed Aboutaleb is het ‘rechtse’ antwoord van links Nederland op rechts Nederland (kan je het nog volgen?) Hij is kampioen van de linkse gevestigde orde. Hij wordt door de linkse gevestigde orde als koevoet gebruikt om rechtse stemmen te winnen, en wil daarbij de emancipatie van Nieuwe Nederlanders langs de uitgezette lijnen van links Nederland laten verlopen, zonder écht geïnteresseerd te zijn in wat goed is voor de Nieuwe Nederlander.

Of geloven wij nu werkelijk dat wat goed is voor de linkse gevestigde orde, goed is voor de Nieuwe Nederlander? Zo ja, kunnen wij eindelijk dat linkse paternalisme (in een nieuw rechts jasje) laten varen? Dat is zo-ooo jaren 80!

Maar dit is niet gericht aan die linkse gevestigde orde, die nu al zeker twee decennia om het hardst tegen rechts vecht voor dominantie van de politiek, de media, en instituten in Nederland. Dat spel zal gespeeld worden. En ik kan nu al voorpsellen dat ‘links’ uiteindelijk gaat winnen, door een rechts programma aan te nemen en een persoon als Aboutaleb (een gretige Nieuwe Nederlander die deze nieuwe rechtse koers van links heeft geïnternaliseerd en perfect aan de vrouw en man weet te brengen) als mascotte hiervan naar voren te schuiven.

Nee, dit is gericht aan de Nieuwe Nederlanders. Ik heb het al in het verleden gezegd: laat je niet verblinden door het feit dat de boodschap komt uit de mond van ‘een van ons’. De boodschap blijft nog altijd hetzelfde: als Nieuwe Nederlander hebt u zich te schikken naar de nukken van de gevestigde orde. En of die gevstigde orde nu gedomineerd wordt door links of rechts, u trekt altijd aan het kortste end. Dát is de (impliciete) afspraak die wij met u maken, schikt u zich als het u blieft naar uw lot.

Mijn vraag aan jou, Nieuwe Nederlander: is dat écht de keuze die je wilt accepteren? Gebeten worden door de kat of de hond?

P.S. en ja, daar hoort óók zijn ‘sterke optreden’ bij tegen Henk & Ingrid tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over de opvang van vluchtelingen in Rotterdam. Links kon zich middels dat optreden van Aboutaleb weer afficheren als ‘ouderwets links’, maar dat ging met alle egards richting die schuimbekkende Henk & Ingrid. Ze werden door Aboutaleb met fluwelen handschoenen ‘aangepakt’. Contrasteer dat eens met een willikeurige optreden van diezelfde Aboutaleb wanneer Nieuwe Nederlanders op de ‘vingers’ worden getikt. Dan hakt hij er lekker op los, met volle tevredenheid van zowel links als rechts Nederland.

Was getekend,
Khadim Zaman

Foto: Obsidain Photography | via Pixabay.com

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim