Voorpagina Cultuur, Maatschappelijk, Media, Opinie, Opmerkelijk, Politiek, Racisme, Samenleving

Column Khadim Zaman | Gemiddelde verkrachter in Nederland is een witte man!

Ondertussen vindt iedereen het wel best dat ome Joop zich elk weekend aan zijn nichtjes vergrijpt. Stelletjes hypocrieten, met je gratis verf-spray uitdelen voor ‘jullie vrouwen’.

Wie van jullie heeft zich hiervoor óók uitgesproken over het schrikbarend hoge aantal aanrandingen en verkrachtingen die elk vrouw in Nederland krijgt te voorduren? Die worden zo goed als allemaal begaan door ‘mensen die het slachtoffer kent en vertrouwt’.

Als je -nu- pas geïnteresseerd bent in het lot van vrouwen, dan ben je een smerige racist, en kan het lot van de gemiddelde vrouw je geen zak schelen.

Ik heb echt geprobeerd mijn mond te houden, omdat ik het verschrikkelijk vind dat het niet gaat over de slachtoffers, maar over de etniciteit van de (vermoedelijke) daders. Niet gelukt, dus. *zucht*

Zoals iemand zei: ‘Als het niet zou gaan over de etniciteit [van de vermoedelijke daders], dan was dit allang geen nieuws meer’. Dat is wat ik zo erg vind. Was het maar waar dat dit aanleiding zou geven tot betere bescherming van de gemiddelde vrouw. Maar daar hoor ik niemand over. Niemand is daarin geïnteresseerd.

Volgens een studie uit 2014, gepubliceerd door het Bureau voor de grondrechten van de Europese Unie (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA), had Nederland de vierde hoogste voorkomen van fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen in Europa, met 45% van de vrouwen die dergelijk geweld hebben meegemaakt, dat is ruim boven het Europese gemiddelde van 33%.

Waar haal je het gore lef vandaag om ‘jouw cultuur’ superieur te achten aan die van een ander, als je in Nederland wegkijkt bij zulke statistieken, en pas begint te schuimbekken wanneer Ahmed, Ali of Stanley zich barbaars gedragen naar vrouwen toe.

Een simpel rekensommetje leert dat het in Nederland alleen al om zo’n 3.825.000 vrouwen gaat die te maken hebben met sexueel geweld in hun leven. Van andere studies weten we dat dat overwegend gebeurt door ‘naasten’ (echtgenoot, vriend, collega’s, etc.).

Dat betekent dat de gemiddelde aanrander en verkrachter in Nederland een witte man is en een bekende van het slachtoffer. Of ga je me nu vertellen dat deze 3.825.000 vrouwen in Nederland allemaal door ‘Noord-Afrikaanse’-types zijn aangerand en verkracht?

Was getekend,
Khadim Zaman

Foto via Flickr en Wikipedia

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim