Voorpagina Islam, Islam voor dummies, Islamofobie, Maatschappelijk, Opinie, Politiek, Samenleving

Column Khadim Zaman | Minister Bussemaker van onderwijs verwart moslims met boetseerklei

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil dat gekeken wordt naar mogelijkheden om de beroepsopleiding tot imam en geestelijk verzorger opnieuw in te voeren.

De Tweede Kamer zint nu al jaren op het creëren van een zogenaamde ‘polderimam’. Een polderimam is, zoals dat positief geframed wordt, een ‘geïntegreerde’ imam. Als je ze zou vragen wat dat dan betekent, dan zullen ze zeggen dat de imam de Nederlandse taal spreekt, en weet wat er in de Nederlandse samenleving speelt. Wie kan daar nou tegen zijn, toch?

Maar inmiddels weten we allemaal wat de gevestigde orde bedoelt met ‘integratie’. Het is code voor: je aan de wet houden is niet genoeg, je moet jezelf (goedlachs) onderwerpen aan onze grillen, en misschien dat we dan eventueel over onze harten willen strijken en jullie een plaats aan onze voeten gunnen onderaan onze troon. Braaf moslimpje, braaf!

Ze denken dat Nederlandse moslims een soort van boetseerklei zijn, en dus naar believen gevormd kunnen worden naar wat de gevestigde orde graag ziet dat we zijn.

Ik zal het netjes houden, mevrouw Bussemakers, en u geen suggestie doen waar u die ‘Uncle Tom’-imam opleiding van u kunt stoppen. Ik zal zakelijk en to the point zijn: wij hebben uw paternalisme niet nodig.

Een imamopleiding toevertrouwen aan mensen die de afgelopen jaren er alles aan hebben gedaan om de islam en moslims als een ongewenste entiteit in Nederland te zien, kunt u echt vergeten.

Gebruik dat geld liever om een nationale anti-moslimhaat campagne op te zetten. Begin met uzelf en uw collega’s in de Tweede Kamer en de Senaat. Ik wil -gratis- het paternalistische deel van dat programma voor mijn rekening nemen. Je moet wat voor je land overhebben.

Was getekend,
Khadim Zaman

Foto: de universiteit van Al Quaraouiyine (Arabisch: جامعة القرويين‎) is een universiteit in Fes, Marokko, en is de oudste nog altijd operationele universiteit ter wereld (via Wikipedia)

Khadim Zaman is het alter ego van Tarik Diamane. Khadim heeft een gruwelijke hekel aan sociale onrecht. En zoals het elke goede Social Justice Warrior (SJW) uit de 21ste eeuw betaamt is zijn voornaamste wapen een laptop, een goede Wi‍-Fi-verbinding en een flinke dosis bijtende sarcasme. O ja, en groene thee. Heel veel groene thee!

Lees andere stukken van Khadim