Voorpagina Lifestyle, Voeding

Makkelijke recepten: suikervrij voor het Suikerfeest!

Nog maar even en het is zover: Eid-ul-fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest! Dé tijd om allemaal lekkers op tafel te zetten. Deze overheerlijke Eid-balletjes zijn super makkelijk om te maken en een feest om naar te kijken. Er komt geen oven bij te pas, je maakt ze snel in grote getale en er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Perfect dus om deze aan je gasten te serveren tijdens het Suikerfeest. In de bruine balletjes zitten geen toegevoegde suikers, dus er is voor ieder wat wils.

Hierbij twee basisrecepten voor deze Eid-balletjes.

Recept 1: Witte kokosballetjes (25 stuks)

Nodig:

  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 250 witte kokosvlokken

Meng de gecondenseerde melk met kokos vlokken in een kom (dit kan gewoon met je handen), voeg net zoveel kokos toe tot er een stevige massa ontstaat en rollen maar!

Recept 2: Bruine dadelballetjes zonder toegevoegde suiker (15 stuks)

Nodig:

  • 200 gram dadels
  • 100 gram amandelen
  • 2 schepjes cacao

Doe alles bij elkaar in een keukenmachine, laat het mengen totdat er een stevige massa ontstaat en rollen maar!

Voor de finishing touch rol je de balletjes door verschillende verrassende toppings, bijvoorbeeld sesamzaad, pistache, framboos poeder, amandelen, cacao of kokosvlokken. Geniet ervan!

Ingezonden door Francine-Aicha.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie