Voorpagina Algemeen, Ingezonden, Nakba, Palestina, Ramadan

Palestina, wij vergeten jou niet!

Van verschillende Palestijnse vrienden verneem ik dat Israël nu op dit moment bezig is met luchtaanvallen op Gaza. Midden in een heilige maand. Van water beroofd verbreken zij hun vasten onder lichtflitsen, zonder natuurlijk gedonder en onder gedonder, zonder bliksem. ze onthouden zich van een innerlijke oorlog, houden vast aan een innerlijke vrede, terwijl boven hen een veldslag uit elkaar spat en daalt over de mensen, voor wie ze liefde voelen als een helse pijn, en alles wat ze hadden verdwijnt. Ze vloeken niet, hoewel ze willen vloeken. In alle talen.

Boven u. Boven de vechtende dampkring. Boven de gewapende hemellichamen is Allah, die u belooft nabij te zijn. Voor u is Hij dichterbij.

“En wanneer Mijn dienaren jou (o Mohammed) over Mij vragen: “Voorwaar, Ik ben nabij.”

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ

(Soerat al-Baqarah: 186)

 

Bron foto: Flickr

Aya Sabi schrijft columns voor o.a. deredactie.be en het NTGent Magazine. Ze werkt ook aan een verhalenbundel. Ze heeft een fascinatie voor alles wat leeft, schrijft over recht en onrecht, leven en dood, kunst en cultuur, ver en dichtbij, oorlog en vrede. Ze houdt niet van grenzen. Enkel van goede boeken, warme, mensen en Hollandse appeltaart. Haar debuutroman Verkruimeld Land komt in het najaar van 2017 uit. Foto: Arne Nys

Lees andere stukken van Aya