Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Ouderen in Nederland

Nederland is aan het vergrijzen, een feit. Umar krijgt met een aantal ervan al te maken. In mijn familie heeft een ouder nooit in een verpleeghuis gezeten. Niet omdat er zo weinig van zijn in Pakistan, maar omdat het nooit nodig is geweest. Er was altijd iemand om hun te verzorgen.

Mijn ouders worden nu ook steeds ouder. De levensstijl in Nederland dwingt je wel om ze naar een verpleeghuis te sturen, overdag ben je aan het werk. Je moeder meenemen op kantoor is niet praktisch en er moet brood op de plank komen. Ik zal mijn beste doen het nooit zo ver te laten komen voor mijn ouders dat zij in een verpleeghuis hun laatste dagen moeten doorbrengen.

Een aantal studenten is benieuwd naar jullie reactie op de volgende casus. Help ze eens een handje zou ik zeggen.

Casus: Opa is 65 jaar en dementerend. Hij woont bij zijn zoon en schoondochter in. Oma is onlangs overleden. De zoon en schoondochter hebben samen 3 kinderen. Zijn zoon werkt en de schoondochter zorgt voor opa en de 3 kinderen. Als de schoondochter de kinderen naar school brengt gaat opa op weg naar het buurthuis. Om 21uur is opa nog niet thuis. De familie gaat op zoek. Opa blijkt nooit in het buurthuis te zijn aangekomen. Twee dagen later wordt opa thuis gebracht door de politie. Hij is gevonden op de ventweg naast de Coentunnel, koud en verkleund. Zoon en schoondochter denken eraan opa in het verpleeghuis op te laten nemen.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal