Voorpagina Algemeen

De bevrijding

We zijn vechters, dat zijn we. We verdedigen ons de hele tijd, er is altijd wel een moment dat we in strijd zijn om onszelf te rechtvaardigen. De Moslima’s. Nederlands grootste groep emancipatoire vrouwen. Emancipatie, wij weten hoe het moet. Strijden en vechten voor je ideologie en gelijkwaardigheid, we doen niet anders. O lieve Heer, bevrijd ons van het woord onderdrukking!

Studeren, werken, sporten we doen alles wat een doorsnee- Nederlandse vrouw doet, alleen worden wij met argwanende grote ogen aangekeken, het is niet bepaald prettig om bekeken en bestudeerd te worden. Nee, zij moeten overal een waarom achter plaatsen! Waarom willen we die baan zo graag? Niet, omdat we heupwiegend onze blonde haren naar achter gooien. Nee, alweer moeten wij duidelijk maken waarom wij capabel genoeg zijn om die managementfunctie te bezitten. Dat die functie vervolgens naar Britney meats Christina gaat, It’s a shame! Waarom moeten Moslima’s aan elkaar vragen of ze al een stageplek hebben gevonden? En waarom weten wij het antwoord op die vraag al? Wij, Moslima’s vechten voor onze talenten en ontwikkelingen, die wij vervolgens kunnen ontplooien in The Dutch Dream; de schoonmaakploeg, callcenters of gewoontjes achter de kassa. Dus zijn we niet ontwikkeld? Nee, we zijn reuze ontwikkeld, alleen is deze zogehete tolerante en nuchtere Nederlandse samenleving niet ontwikkeld voor ons! Emancipatie! Het woord is gemaakt voor ons! Welke doorsnee Nederlandse vrouw houdt zich bezig met emancipatie?

De Nederlandse media moet het van andere emancipatoire vrouwen hebben; Hirsi Ali en Naema Tahir die graag de onderdrukte Moslima’s willen redden. Red ons maar! Red ons van het feit dat onze ideologie en religieuze vastberadenheid een punt vormt voor een weigering van een functie en dat we geen stageplekken kunnen vinden! De waarheid is dat jullie ons niet willen redden. Nee, jullie willen echter alleen duidelijk maken hoe gered jullie zijn en hoe verloren wij zijn. Inderdaad, we zijn verloren. Verloren door deze maatschappij waarin altijd nog een dogma heerst over de Moslima’s. Nee, de maatschappij ziet niet dat we onze best doen, meer dan onze best. Nee, dat ziet de Nederlandse maatschappij niet. Want de Nederlandse maatschappij is blind!