Voorpagina Maatschappelijk

Verschil van aanpak

Naar aanleiding van de inmiddels beruchte beledigende prenten van de Profeet (vrede zij met hem), meende de AEL hetzelfde te moeten doen. En dus plaatsten ze beledigende prenten over de holocaust en Anne Frank, om de vrijheid van meningsuiting te testen.

Het punt dat ze wilden maken, was dat ‘het Westen’ hypocriet is in haar eigen principes. In dat punt kan ik me wel enigszins vinden, maar dat ze daarvoor net zo laag moeten zinken als de walgelijke en respectloze cartoonisten, zegt ook weer veel over de AEL zelf. ….

Een aantal decennia na de Profeet (vrede zij met hem) leefde er een man, genaamd Imam Abu Hanifah (ra). Hij had een buurman, die elke nacht dronken was en voor veel overlast zorgde door luid te zingen en de buurt te irriteren. Hoewel hij er nooit over klaagde, was dat erg vervelend voor Imam Abu Hanifah, omdat hij rond die tijd zijn gebeden verrichtte.

Op een dag werd de man door de politie opgepakt wegens overlast. Imam Abu Hanifah merkte op dat het die nacht ineens stil was en maakte zich zorgen over wat er gebeurd zou zijn met zijn buurman. Toen bleek dat hij was opgepakt, vertrok de Imam naar de gouverneur van de stad en pleitte zijn buurman vrij. De buurman stond versteld van deze daad en vroeg waarom de Imam dat had gedaan, terwijl hij zo irritant tegenover hem was geweest. Imam Abu Hanifah antwoordde: ‘Dat was jouw gedrag, dit is mijn gedrag’.

Imam Abu Hanifah (ra) is één van de grootste Imams uit de geschiedenis van de Islam en is één van de grondleggers van de Islamitische wetgeving en jurisprudentie.

….

Bij het debat van vorige maand gaf Dyab Abou Jahjah aan dat de AEL geen Islamitische organisatie was. Ik ben blij dat hij dat wel even duidelijk heeft gemaakt.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van