Voorpagina Super Moslims

Rajae El Mouhandiz over representatie en zachte kracht

Foto: Rajae El Mouhandiz, illustratie: Halil Karaaslan

Het is niet makkelijk om Rajae El Mouhandiz te beschrijven en al haar werk recht te doen. Ze is zangeres, maker van korte films en (muziek)theater componiste, en nog veel meer. Check haar bio maar. Wat Rajae ook is? Een Super Moslim. En wat voerden we een mooi gesprek, over representatie en de moed van zachte kracht. Onder andere.

Wil je het hele gesprek horen? Dat kan via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. En check ook onze social media voor toffe visuals en snippets. Vooral die gram, we hebben echt ons best gedaan op matchende hokjes enzo. Hartjes zijn lief. Just saying. Halil Karaaslan en Kauthar Bouchallikht zijn je hosts, samen met jullie kunnen we hier iets moois van maken.

 

Modest fashion
Een van de thema’s waar Rajae El Mouhandiz zich mee bezig houdt is modest fashion, zo is zij de ontwikkelaar van een gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam. Wij gingen op bezoek, dompelden ons onder in de wereld van modest fashion en schreven er dit artikel over.

We interviewden ook content creator Seyda Dokgoz (en maakten een toffe tekening). Met de hashtag #modestfashion bereikt zij via Instagram ruim 45.000 duizend mensen, dus we waren wel benieuwd wat zij vond.

Want is modest fashion nou bevrijding en emancipatie, of vooral een vorm van marketing en het lospeuteren van je portemonnee? We hebben niet hét antwoord voor je, maar wel wat rapporten enzo voor je gelezen. Kun je lekker zelf je mening erover vormen. 

Super Moslims?
Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: toen we al die toffe podcasts als paddestoelen uit de grond zagen schieten wilden we natuurlijk ook meedoen.

Maar dan moesten we wel ook iets goeds verzinnen, right? En toen wisten we het; onze podcast gaat over Super Moslims. Van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij. Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

Om de week gaan we in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?  Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Deze productie maakt deel uit van onze multimedia podcast Super Moslims.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie