Voorpagina Super Moslims

‘Ik geef om Nederland’- Handenur Taspinar & Oumaima El Ghoulbzouri

MSA Nederland & LSVB in actie

Handenur Taspinar is voorzitter van MSA Nederland, koepelorganisatie van islamitisch geïnspireerde studentenverenigingen. Oumaima El Ghoulbzouri is bestuurslid van de Landelijke Studentenvakbond (LSVB).

Beide proberen het leven van de (moslim)student fijner te maken, in deze aflevering van Super Moslims gaan we daarover in gesprek.

Handenur en Oumaima vertellen over geven om Nederland, het overbruggen van ’twee, drie, vrij mooie identiteiten’ en hoe belangrijk het is om daarvoor de ruimte te hebben. Ook letterlijk.

Beide zetten zich dan ook in voor gebedsruimtes op onderwijsinstellingen. Het gaat niet alleen om die paar vierkante meters, maar in hoeverre je er met al je identiteiten mag zijn.

Een discussie die al jaren aan de gang is, terwijl het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Acht jaar geleden lieten we al samen met jullie zien dat het gewoon kan, zo’n gebedsruimte. Kijk maar.

We hebben het ook over andere zaken gehad met Handenur en Oumaima, zoals de rol van religie in hun leven. En Halil vroeg zich even hardop af of een Nederlandse vrouw ook met een moslimman zou mogen daten.

Wil je het hele gesprek horen? Dat kan via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. En check ook onze social media voor toffe visuals en snippets.

Vooral die gram, we hebben echt ons best gedaan op matchende hokjes enzo. Hartjes zijn lief. Just saying.

Halil Karaaslan en Kauthar Bouchallikht zijn je hosts, samen met jullie kunnen we hier iets moois van maken.

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

Om de week gaan we in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Deze productie maakt deel uit van onze multimedia podcast Super Moslims.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie