Voorpagina Super Moslims

‘Door mijn talenten te gebruiken respecteer ik God’ – Warda El-Kaddouri & Samir El Hadaoui

Tijdens deze aflevering gaan we in gesprek met Warda El-Kaddouri  en Samir El Hadaoui over hoe het is om drukke levens te combineren met het getrouwde leven en de komst van een kind. We hebben het ook gehad over trots zijn op jezelf en je eigen prestaties, identiteit, het bewaken daarvan en meer!

Warda El-Kaddouri en Samir vormen een bijzonder stel. Zij is doctor in literatuur, opgeleid in Taal- en Letterkunde en Europese Studies, ooit verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger. Hij is opgeleid als docent Maatschappijleer, trainer en coach in mindset, leiderschap en zelfvertrouwen.

Tajines en ouderschap

Sinds kort hebben Warda El-Kaddouri en Samir  El Hadaoui een tajine. Dat is niet helemaal toevallig: als aanstaande ouders zijn ze toch wat meer bezig met identiteit en wat ze hun kind mee willen geven.

Zelf zijn ze in hele verschillende omgevingen opgegroeid: ‘Ik kom uit een witte bubbel, hij uit een zwarte.’

Samir bracht zijn jeugd door in wat een ontwikkelwijk wordt genoemd, hartje Amsterdam. Warda groeide op in een Belgisch dorpje. Toen ze elkaar net leerden kennen had Samir een voorwaarde: hij zou Amsterdam niet verlaten.

Inmiddels wonen ze er ook samen, waar ze ernaar uit kijken hun eerste kindje te verwelkomen. Wat die tajine daar precies mee te maken heeft? Dat hoor je in de podcast ;).

Halil deelde als vader ook wat tips. En ervaringen. Iets met luiers.

Talenten benutten voor God

We spraken ook over persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor zowel Warda als Samir belangrijke thema’s, waar ze zich ook in hun werk mee bezig houden.

Wat daarin voor beide belangrijk is, is het beschouwen van talenten als een geschenk van God. ‘Als God ons uiteindelijk vraagt wat we daarmee hebben gedaan, dan wil ik daar wel een goed antwoord op kunnen geven.’

Een manier waarop Warda en Samir hun talenten benutten is middels het vertellen, schrijven en voordragen van verhalen.  In vele verschillende vormen: van spoken word tot aan literaire artikelen.

En dus door met ons ook een en ander te delen in deze uitzending van Super Moslims, te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Veel luisterplezier!

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze multimedia podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

We gaan in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie