Voorpagina Ramadan Talks

Ramadan Talks #8: mohamedsmening

Ramadan Talks mohamedsmening

Ramadan Talks: mooie gesprekken over spiritualiteit en zingeving, met oog voor de rijke diversiteit van de Nederlandse moslimgemeenschap. Deze aflevering met Mohamed van mohamedsmening

Ik heb in mijn leven een hoop (bij)baantjes gehad, maar één van de leukste dingen vond ik het presenteren van ‘5 minuten over’ (de Koran).

Wat ik vooral mooi vond aan het programma waren de gesprekken over spiritualiteit en zingeving. Ook het tonen van de rijke diversiteit van de Nederlandse moslimgemeenschap vond ik erg waardevol.

Eigenlijk mis ik een dergelijk programma in het huidige medialandschap. De Moslim Omroep is dood en overleden (God hebbe zijn ziel). Een alternatief is er daarna helaas nooit meer gekomen.

Ramadan Talks

Daarom ga ik in samenwerking met WijBlijvenHier! gewoon zelf weer een programma maken: Ramadan Talks. Zonder redactie of studio, maar gewoon vanuit huis.
Wel weer met een bijzondere gast, een uurtje na zonsondergang. Als ikzelf en anderen zijn uitgegeten, een half uur live over de Ramadan.

Met deze keer mijn gast Mohamed. Mohamed is student psychologie en probeert online kennis over de islam te verspreiden.

Over bang zijn in het donker

Mohamed was in het begin van de Ramadan behoorlijk emotioneel. Hij moest op zijn werk wel eens een traan laten. Door de Coronacrisis en het besef dat de saamhorigheid van de Ramadan dit jaar anders zou zijn. Toen ging bij hem de knop om. Mohamed besloot zijn vertrouwen in de handen van God te leggen. Dat voelde alsof iemand het licht aandeed waardoor je niet meer langer bang hoeft te zijn voor geluiden in de nacht. Hij ziet verder dat deze crisis ervoor heeft gezorgd dat moslims de moskee weer opnieuw zijn gaan waarderen. Want nu de moskee dicht is, gaan mensen het enorm missen.

Mohameds gouden tip voor de Ramadan: sta ’s nachts iets eerder op het ontbijt. En probeer dan in die tijd gewoon even stil te zijn. Dat helpt hem enorm om in contact te blijven met zijn Schepper.

Religiewetenschapper, dagvoorzitter en presentator

Lees andere stukken van Bastiaan