Voorpagina De Ronde Tafel, onderwijs

KANSENONGELIJKHEID IN HET ONDERWIJS? – De Ronde Tafel #19

Sidi is onder geadviseerd op de basisschool, dit zit hem nog steeds dwars. Mohammed vraagt zich af of het echt aan zijn school heeft gelegen, of aan hemzelf.

Een onderwerp waar maar niet vaak genoeg over kan worden gesproken, zo vindt ook De Ronde Tafel. Ook al lijkt er in vooruitgang weinig te worden geboekt en kent ieder kind met een migratieachtergrond het klappen van de zweep wat dit betreft goed te kennen.

Streven we naar gelijke rechten of kansengelijkheid? Is er sprake van kwade wil óf zijn we verzeild geraakt in een web van complexe uitsluitingsmechanismen? En hoe zit het eigenlijk met onderwaardering van het MBO? De Ronde Tafel boog zich over dit taaie onderwerp.

Heb jij in jouw omgeving te maken gehad met bijvoorbeeld onderadvisering?

Met: Ebru Aydin | Mohamed Abdulahi (Mohammedsmening) | Mohammed el Baroudi (Sidi)

DE RONDE TAFEL is de actualiteiten podcast van Wij Blijven Hier!, die inspeelt op wat de ronde doet en vooral ook zal gaan doen. Uit een poule van WBH’ers schuiven drie onafhankelijke criticasters aan om hun licht te schijnen op relevante thema’s. Zonder de waarheid in pacht te hebben, wordt geen enkel prangend vraagstuk overgeslagen. Luchtig, maar vrijwel altijd met een maatschappijkritische kwinkslag. Volg WBH en beluister De Ronde Tafel o.a. op Spotify.

Spotify: https://open.spotify.com/show/4ew9YJs…

Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast…

Google: https://podcasts.google.com/feed/aHR0…

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie