Voorpagina Recensies

Minister Donner aka MC ‘De Don’

Minister Donner van justitie aka ‘De Don’ is de nieuwste aanwinst in de Nederlandse hiphop scène. Hiphop is niet altijd zo inhoudloos en ‘bling bling’ geweest als we nu op tv zien. Het kent een hele geschiedenis van politieke, sociaal bewuste en maatschappij-kritische rappers, denk alleen al aan bijv. Public Enemy en KRS-One. In die zelfde categorie neemt nu ook Minister Donner ‘De Don’ plaats met zijn visie op het Nederlandse drugsbeleid.

En voor z’n debuut is het zeker geen slechte binnenkomer: Z’n stem kan er zeker wel mee door, z’n flow is beheerst en best ‘old school’, maar het belangrijkste, de lyrics zijn gewoon dope!

Hier spreekt Donner van justi-tie
Ik doe het samen met poli-tie.
Schuif die dope maar aan de kant
Want een addict Nederland
Zijn zaken die ik liever niet-zie

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van