Voorpagina Politiek

“Allochtonen, die stemmen toch niet!”

Dinsdag mogen (eigenlijk móeten) we weer naar de stembus! Als ik zo naar de 3 grote steden kijk, dan zie ik wel 3 verschillende soorten verkiezingen: Amsterdam zal wel niet veel verrassingen kennen (PvdA en VVD), Den Haag is gewoon saai en Rotterdam wordt gewoon ontzettend spannend. In Den Haag lijkt het alsof elk inwoner z’n eigen partij heeft opgericht, met maar liefst 29 partijen, die de strijd aangaan. Zo te zien hebben de Hagenezen dus weer een hobby erbij. Je hebt zinloze partijen als de VIP of ‘Stem Niet’ en je hebt partijen die niet veel verschillen van bestaande partijen, zoals Islam Democraten (mix van CDA en PvdA). Genoeg keuze dus, maar verder is Den Haag niet echt interessant.

Amsterdam zal wel weer uitdraaien op een PvdA en VVD combi. Ik vind Amsterdam van alle drie gemeenten sowieso de meest verstandige, die gewoon normaal doen en de stad besturen zoals het moet. Als Rotterdammer kijk ik dan ook soms jaloers richting de hoofdstad, waar het college écht voor alle inwoners lijkt te zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat een ‘zwarte’ Laetitia Griffith lijsttrekker is. Zou nog leuker zijn geweest als ook Ahmed Aboutaleb op 1 zou hebben gestaan voor de PvdA. Maar ja, hij mag dan weer minister worden in het volgend kabinet.

Rotterdam is echter de stad waar alle ogen op gericht zullen zijn met de strijd tussen Leefbaar Rotterdam en de PvdA. Laat ik positief beginnen door te zeggen dat Leefbaar de afgelopen jaren wel goed bezig is geweest met veiligheid (o.a. op Centraal Station en in de trams). Als inwoner merk je dat wel goed. Wat je echter ook goed merkt, is de tweedeling en haat die ze continu verkondigen. Ze praten en denken alleen maar in ‘wij en zij’, over ‘die moslims’ en de ‘problemen met Antillianen’ willen ze oplossen door ze terug te sturen. Al die groepen worden kennelijk niet als volwaardig en gelijkwaardig beschouwd, terwijl wel van hun wordt verwacht dat ze zich ‘als trotse Rotterdammers’ inzetten.

Aan de andere kant van het spectrum moeten we het helaas doen met een Peter van Heemst van de PvdA: Inspiratieloos, saai, onduidelijk en zwak. Drie keer niks dus! Dat ligt niet helemaal alleen aan Peter van Heemst, want heel het PvdA is nou niet echt helder met wat ze willen. Dus meneer Bos, maak gewoon duidelijk die keuze voor links en klaar!

Ondanks al deze kwalificaties denk ik dat het toch het verstandigste is om in Rotterdam op de PvdA te stemmen. Dan maar kiezen voor de minst slechte. Puur om tactische en strategische redenen, want nog 4 jaar Leefbaar Rotterdam zal de stad helemaal verdelen in twee kampen. En dat moeten we zeker niet hebben. Het is van álle Rotterdammers en álle Rotterdammers moeten samen de problemen oplossen!

Leefbaar Rotterdam en de PvdA staan nu in de peilingen zo’n beetje gelijk, dus dat wordt echt een nek-aan-nek-race. Elk stem kan dus belangrijk zijn! Wellicht ter inspiratie dan nog een leuke quote om mee af te sluiten:

“Allochtonen, die stemmen toch niet!” – Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam)

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van