Voorpagina Politiek

De verkiezingsuitslag!

Het moge duidelijk zijn: NL is veranderd! Zie de uitslagen. De grootste verliezers waren vandaag: D66, CDA, VVD en Leefbaar. Het linker gedeelte van de politiek werd door het Nederlandsche Volk met open armen ontvangen en heeft vanavond waarschijnlijk vele haram-versnaperingen (alcohol) te slikken.

En alsof politiek niet saai genoeg is, vult Nederland 3 er nog ruim een uur aan zendtijd mee. Paul Witteman en een aantal politici op de dansvloer tijdens de PoliticsNightFever.

Wouter Bos had moeite om zijn tanden te verbergen voor VVD incasseerder van Aartsen. Die had zijn best namelijk gedaan om zich af te zetten tegen de PvdA, maar moet nu met hoofdpijn kijken naar de fors gegroeide partij. Jaaaaa, verdomme 671 zetels erbij landelijk. Das niet niks!


foto: ANP

Daarnaast hadden we nog ene tante van der Laan: "De kiezer weet niet wie wij zijn. Wij willen teveel tegelijk." en verderop: "wij moeten bij onszelf te rade gaan". Dat zeg ik, Gamma! Wel leuk u een aantal maanden als lijsttrekker gezien te hebben. Ook lijkt ze nu niet meer zo pro-actief in het debat en heeft ze wat meer bedenktijd nodig: "U kunt begrijpen dat ik niet al mijn antwoorden paraat heb zo na de uitslag" op de vraag of zij in tegenstelling tot PvdA misschien iets te weinig is wakkergeschud door Pim Fortuyn de afgelopen jaren. Gebruik een hulplijn tante!

Het is erg grappig om te zien hoe de grote verliezers terugkrabbelen na de uitslag. Zo feliciteerde van Aartsen de glimlach van Woutertje, maar wilde verderop niet net zo sportief antwoord geven op de vraag (ik type het uit mijn hoofd, maar het komt neer op): "Alle ministers zijn campagne gaan voeren in R’dam en hebben daar gezegd dat het zo goed gaat met R’dam omdat rechts het voor het zeggen heeft. Wat is uw reactie op de mening van de Rotterdammers?". VVD zal overigens wel nadenken om misschien een alternatief te vormen voor SP, PvdA en GroenLinks… wannabe…

Oh, vergeet ik bijna het CDA. Verhagen nam het uiteraard op voor Balkje. Hij wilde maar niet toegeven dat zo’n beetje het landelijk gepruts van dit kabinet aanleiding gevormd kan hebben voor deze uitslag. Nee, Verhagen, jullie prijzenswaardige optreden in dit kabinet zal zonder twijfel beloond worden over 14 maanden. 7 maart zegt niets…. ga vooral zo door (zet je vrouw alleen niet in als je erom gaat wedden).

Maar goed, dit roept natuurlijk wel wat actie op voor links. Er moet nu ook werkelijk wat bewezen worden, nu de kiezers de rechtse winter achter zich hebben gelaten. Jan Marijnissen sloot het debat heel interessant af door te zeggen dat hij nu op 53-jarige leeftijd een kans ziet, die hij nooit eerder heeft gezien en waarschijnlijk ook nooit te zien zal krijgen. Ik ben benieuwd of de linkse lente nou werkelijk zo mooi is.