Voorpagina Politiek

Verbod op “verbod op ‘verbod op discriminatie’ “

Ene Thorbecke vond het lang lang geleden nodig dat de toenmalige barbaren eens wat maniertjes bij zouden leren en kwam met de Grondwet. Het werd een beetje de Tien Geboden voor Nederland, gewoon iets heiligs. Nu komt er ene Wilders de berg afrollen en vindt dat het tijd is om dat even aan te passen, muwaha… Hij vindt dat het verbod op discriminatie moet worden ingetrokken. Het volk moet onder de duim worden gehouden door een regeltje waarin de christelijke en humanistische traditie tot de ‘dominante cultuur’ in Nederland wordt benoemd.

Zijn redenatie: het gelijkheidsdenken in Nederland maakt het onmogelijk om probleempjes de wereld uit te helpen. Dus als er een aantal minderwaardige groepen zijn, lossen we even snel alle probleempjes op?

Nu mag ik natuurlijk niet zeggen dat hij het hiermee gemunt heeft op moslims, ik ben niet gek… ga geen slachtoffertje spelen… hij houdt van moslims en wilt ons, Nederlandse moslims, gewoon effectief helpen. Om dit te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan zijn statistieken, een citaat:

‘Alleen Nederlandse moslims die de kans grijpen hun leven zelf ter hand te nemen en vooruit te komen, en de spelregels van de rechtsstaat erkennen (zoals de scheiding van kerk en staat, het open karakter van democratie en het recht op religie-kritiek) kunnen zich in Nederland ontwikkelen tot volwaardige deelnemers aan het maatschappelijke leven.’

Dus iemand die de spelregels van de rechtsstaat wilt veranderen, roept op deze spelregels te erkennen.

Gelukkig is er nog een groot aantal politici dat inziet dat gelijkheid het beginpunt is voor een debat. En dan heeft Donner het helder samen weten te vatten:

‘Als we het hebben over de bescherming van de waarden van onze cultuur, begin je niet met het afschaffen van één van de belangrijkste van die waarden.’

Volgens mij is Wilders een hele grote bedreiging voor die mensen die vinden dat hun grondwet heilig is. Scream it out: Een verbod op een verbod op het verbod op discriminatie!

Oh, ja… niet getreurd Wilders, hier zegt Aya H dat ze je wel kan leren om kritiek op de Islam te leveren mocht die wet er toch blijven. Ik ken ook mensen die je kunnen leren om 200 euro extra studiefinanciering te ontvangen terwijl je gewoon thuis woont. Alles kan! Zo erg is het nog niet…