Voorpagina Brief aan nani

Nani: “Can you send me a visa and paarcitamaal?”

786
27 stember 2005, Rawalpindi

Salaamalaikkoeeem,
Ik zei nog tegen je opa dat het Umar was. Kya haal hai Umar beta? Nice dat je ook een antwoord terug hebt gestuurd op
mijn vorige brief. Ik write deze brief zo laat, omdat je opa deze brief niet voor me kon gaan posten. Je opa was een aantal days ziek. Hij begint al een beetje dement te worden I guess. Wat zijn oude mensen toch saai…
Nu je toch bijna doctor bent kun je toch medicijnen sturen voor opa? Je moeder zegt dat ze bij jullie in Halaind een heel goed medicijn hebben tegen dementie… paarcitamaal ofzo.

I have also heared dat ze in Halaind de ouderen in een huis plaatsen en dat de wereld zo geen last meer van ze heeft. Kan je geen visa sturen voor je opa?

Laat snel wat van je horen.

Laikam slaam,
Nani


2 oktober 2005, Den Haag

Salaamalaikum,

Met mij gaat het goed, alhamdulillah. Goed om te horen dat het weer wat beter gaat met opa.

Ja het klopt dat ze in Nederland oudere mensen in een bejaardenhuis stoppen. Dat blijken ze hier normaal te vinden. Als ik ze zeg dat je je ouders nooit genoeg kunt bedanken voor wat ze voor je gedaan hebben geven ze weer als reden "Ik heb het te druk en ik heb geen tijd om mijn ouders ook nog eens te verzorgen" of "ik vind ze zo irritant… ze zijn al dement".

Ik ga zelf wel eens met vrienden naar een bejaardenhuis om de bejaarden gezelschap te houden en ik denk niet dat opa daar zou willen verblijven. Ik denk dat in dat geval opa in Pakistan wel beter af is.

Pfff.. Oma, ik ben geen dokter en het is paracetamol. En dat heeft ook helemaal geen effect op dementie. Dementie is een progressieve afname van de cognitieve functies ten gevolge van beschadiging of ziekte van de hersenen, buiten de te verwachte afname ten gevolge van ouderdom. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals zoals alcohol, syfilis, trauma capitis, een tumor, encefalitis, AIDS….

Ok, hierbij stuur ik u vier pakjes paracetamol en een namaak-visum verstopt in de teddybeer die ik u met deze brief meestuur.

Salaamalaikum,

Umar

Lees alle brieven van nani