Voorpagina Algemeen

Het verschil tussen leven en dood

Zit je gezellig in een restaurant sodawater te drinken zonder te weten dat er een paar gasten een bomaanslag aan het voorbereiden zijn op dat restaurantje. Ik geef toe, de kans is klein dat het je overkomt maar mijn collega is het wel overkomen.

Ze is met haar vriend naar Bali (Indonesië) op vakantie geweest. Daar was ze naar het restaurant R.aja en heeft een club sandwich gegeten (het Indonesisch eten ‘zag er niet zo lekker uit’). Ze betaalt nog even aan de kassa, waar 21% aan belasting wordt betaald. Aan het eind nog wat foto’s gemaakt en weer terug naar hotel. Een leukere dag kun je niet hebben. Voor ze het weet zit ze weer in Nederland op kantoor achter haar pc’tje.

Op een goede dag zit ze op RTL nieuws en leest: Aanslagen op Bali. ‘He! Daar was ik nog laatst!’. Ze klikt even door op de foto’s en tot haar schrik ziet ze gewoon het restaurantje waar ze niet zo lang geleden zat. Het scheelt niet veel of ze had hiertussen (klik alleen op als je een sterke maag hebt) gestaan. Ben blij dat haar niets is overkomen anders had ik nu een goede en gezellige collega verloren.

Het restaurant waar zij was met haar vriend (op foto).

Foto op RTL Nieuws van hetzelfde restaurant vanuit zelfde hoek

De regering van Indonesië vermoedt dat de Jemaah Islamiah er achter zit. Mocht dit kloppen dan vind ik het simpelwel triest dat moslims zomaar onschuldige mensen daar aan het doden zijn. Mijn advies aan hun is dan ook: Schrijf je in bij het leger en ga daar maar lekker vechten tegen soldaten die jou ook dood willen zien.

Dank voor de foto’s Odette!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal