Voorpagina Algemeen

Besnijdenis goedkoper

Heeft u uw nageslacht uitgebreid in de hoop extra inkomsten te vergaren tot haar/zijn 18de? Dan staat u toch even met mond vol tanden als u ruim 1000 euro’s voor een besnijdenis in naam van uw religie moet betalen. Daar heeft Amphia ziekenhuis een oplossing op verzonnen: Goedkopere religieuze besnijdenissen.

"Op deze manier komen besnijdenissen met een optimale behandeling en begeleiding binnen het bereik van een grotere groep patiënten."

Tjah, das mooi. Besnijdenissen met religieuze redenen worden namelijk niet meer vergoed en dus is de kans er weer dat je besnijdenistoko’s krijgt op elke hoek van een achtergestelde wijk, waar gewerkt wordt zonder mondkapjes, met botte mesjes en door goedkope inhuurpolen. En dat wilt Amphia niet:

"De urologen binnen Amphia delen het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Urologie dat een besnijdenis op religieuze gronden bij veelal jonge kinderen hoort te gebeuren onder algehele verdoving in dagbehandeling om een goede kwaliteit van zorg te kunnen garanderen."

Amphia zegt haar tarieven gelijk te gaan stellen aan die van privé-klinieken. Dus u kunt uitgaan van deze bedragen*, maar dan zonder enige complicaties

Tjah… het mes snijdt aan twee kanten…

* en we weten ook al waarom het zo goedkoop kan