Voorpagina Ervaringen

Experiment 1: 10 dagen een vegetariër

Ik heb altijd open gestaan voor nieuwe dingen. Ik heb mij vaak genoeg afgevraagd waarom sommige mensen geen vlees eten? Voor de een is het een religieuze overweging en voor de ander is het weer een grote liefde voor dieren. De vraag die de meeste mensen zich dan stellen; "Is het nu wel zo goed om geen vlees te eten?" Ik heb besloten om dit uit te zoeken en daarom ben ik nu 10 dagen een vegetariër!

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn onderzoek en bevindingen.

Ik heb gelezen in een boek dat mensen van oorsprong geen vleeseters zijn. Het gaat tegen de wil en wetten van de natuur in. Dit verbaasde me enigszins aangezien de vroegste herinnering van de mens, meneer Flinstone kluivend op een mals stuk vlees, ingeprent is in vele hersenen.

Meneer Allen Carr, een gerenommeerde schrijver, gaat een stuk verder. Hij vertelt namelijk dat vlees eigenlijk junkfood is, niets anders dan lege koolhydraten. Van vlees wordt je lui. Dit verklaart misschien waarom de koning van de Jungle, meneer de Leeuw, een ontzettend lui ding is. De mens heeft volgens hem genoeg aan graan, fruit, groente en noten. Waarna een legio vitaminen energie ons te wachten staat.

Ik daag mijzelf uit om 10 dagen lang te leven van graan, fruit, groente en noten. Ik wil van dichtbij ervaren wat voor gevolgen mijn lichaam ondervindt op de verandering van mijn eetgewoonte. Natuurlijk zal ik mijn experiment uitbreiden met interessante weetjes over veganisme.

Doe gezond! Eet een appel!