Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Kom van het kruis af!

Nog even vlak voor Pasen wou Verdonk de aandacht van Jezus’s lijden een moment op haarzelf doen schijnen. Verdonk heeft het ook zo moeilijk. “Boehoe, boehoe, ze moeten altijd mij hebben in de Tweede Kamer! Snik, snik, laat ze een ander pesten want ik word harder aangepakt dan de rest.”


Nee, echt Rita, ik begrijp precies wat je bedoelt. Jij kwam helemaal niet easy off the hook wat betreft de brand in Schiphol. En je had het heel zwaar te kampen toen je betrapt werd op je leugens. Dat ben je toch zeker nog niet vergeten? Je weet wel, toen je de Kamer vertelde dat de Congolese immigratieautoriteiten helemaal niet wisten dat het om ex-asielzoekers ging, terwijl zij dit wél gemeld kregen en daardoor mensenlevens in gevaar kwamen. Want daar ben je namelijk verantwoordelijk voor, minister Verdonk, mensenlevens. Blunder na blunder, maar toch blijk je onschendbaar te zijn. En nu eis je ironisch genoeg dat ze voor jou een waarnemer zetten bij het partijbureau als de stemmen van de VVD-leden over de gewenste partijleider worden geteld. Tjah, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.. zullen we maar zeggen.

Het voordeel van politici van het kaliber Verdonk is dat zij voor een geweldige inspiratie zorgen bij cabaretiers. Mijn collega en ik lagen in een deuk onderweg naar werk om de column van Joep van Deudekom van afgelopen dinsdag in het programma van Giel. Maar hey, troost jezelf Verdonk, denk maar zo: Jezus vroeg ook aan God vanaf het kruis om vergeving voor hen die onwetend waren.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van