Voorpagina Ervaringen

Conclusie: Vega- Experiment

Eerlijk gezegd, ben ik een beetje blij dat mijn experiment bijna over is. Er staan me twee verjaardagen te wachten en dan kan ik me eindelijk vergrijpen aan heerlijk geurende Chicken Korma’s. Ik at al niet vaak vlees, dus het vlees kon ik ergens wel missen. Waar de strubbelingen echter komen is het continu bewust eten van je maaltijden. Ik heb deze dagen vaak genoeg gedacht: Ow jah, ik ben een vegetariër!

Het is absoluut niet moeilijk om als vegetariër of veganist te leven in onze goede tijd. Er zijn tegenwoordig zoveel vleesvervangende producten te vinden om gewoon gek van te worden.

Mijn lichaam heeft mijn experiment prima opgevangen, ik voel me fitter, lichter en fysiek energieker. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid Granny Smit’s. Ondanks het feit dat het een positieve invloed heeft gehad op mijn lichaam, kan ik absoluut niet zonder vlees.

Tijdens een gesprek met een vegetariër werd er verteld, dat hoe langer je een vegetariër bent des te minder vlees je gaat missen. De behoefte naar vlees vervaagt dus met de jaren heen. Tevens is vlees eten volgens haar: ‘Het ontnemen van een lichaam uit een ziel waarop je absoluut geen recht heb… uit egoïstische verlangen om jezelf mee te bevredigen.’

Ik ben van mening dat wanneer men begint met bewust te eten,  je je voedsel respecteert en hierdoor reageert je lichaam daar positief op. Of het nu Halal, vegatarisch of een koolhydraatarm-dieet is.

Experiment cijfer: 7