Voorpagina Politiek

Wat is Iran van plan?

Iran zal doorgaan met het nucleaire ‘onderzoek’ en zal zich weinig aantrekken van wat de rest ervan vindt. We moeten ze maar vertrouwen op hun mooie blauwe ogen dat ze het voor hun eigen civiele doeleinden willen gebruiken. “Niemand kan ons dwingen onze technologie op te geven”, aldus de immer positief ingestelde president Ahmadinejad.

Volgens de Amerikanen, die één van de grootste kerncentrales in Iran zelf daar hebben neergezet (toen ze Iran nog konden gebruiken), zijn sancties dus wel op hun plaats. Rusland en China willen gelukkig nog wel even de weg van de onderhandelingen bewandelen. Ik weet zelf niet wat ik er allemaal van moet vinden, maar ondertussen heb ik wel geleerd dat niet alle informatie even betrouwbaar is. Dus als de Israëlische geheime dienst ons meldt dat Iran nieuwe raketten heeft, die zelfs de EU kunnen bereiken, dan weet ik niet hoeveel korrels zout ik daarbij moet nemen. En aan de andere kant, Israël heeft zelf toch ook geen kinderachtig arsenaal aan krachtige wapens en raketten?

Amerika is al bewezen onbetrouwbaar, Israel lapt sowieso alle regels aan de laars en Iran heeft een clown als leider. Ik vertrouw ze gewoon allemaal niet!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van