Voorpagina Politiek

Rita moet winnen!

Vandaag zijn de stembussen voor de rechtse rakkers gesloten en volgende week weten we dan eindelijk wie de leider van de VVD zal worden. Voor mij maakt het niet zoveel uit wie het wordt; ze hebben beiden hun voors en tegens. En zolang ‘links’ volgend jaar als winnaar uit de bus komt, is het voor mij al goed. Met Rita als leider van de VVD is die kans het grootst, dus moet Rita winnen!

Mark Rutte lijkt de meest slimme en verstandigste van de twee en komt heel wat sympathieker over dan zijn rechtlijnige opponente, IJzeren Rita. Hij zal als leider dan ook wel wat stemmen van links binnen kunnen halen en dat moeten we natuurlijk niet hebben .

Dus dan gaat mijn lichte voorkeur toch uit naar Rita. Voordeel (vanuit mijn perspectief) bij haar is dat ze weinig van links zal binnen sprokkelen en misschien wel een deel van haar eigen VVD-stemmers naar links zal wegduwen. Ander voordeel is dat ze meer van de extremere rechtse kant (Wilders en Pastors-liefhebbers) naar zich toe zal trekken, waardoor zo’n Groep Wilders en Pastors klein zullen blijven.

Dus hoewel Mark Rutte mij als persoon het beste lijkt, hoop ik puur om tactische redenen dat Rita zal winnen. Nu nog even afwachten, maar moge de meest voordelige winnen!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van