Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Racisme in Nederland

Laten we de zaterdag eens negatief ingaan. Noem me maar een pessimist als ik zeg dat het voorlopig niet zal goedkomen met Nederland. Uit een representatieve enquête onder 1020 echte Nederlanders is bekend geworden dat tien procent racistisch is. Als we dat extrapoleren naar de hele bevolking dan zijn dat toch mooi 1,6 miljoen mensen die gekke racistische trekken hebben. Dat kunnen we makkelijk doen, er blijkt geen verschil te zijn tussen steden en het platteland als het gaat om vreemdelingenhaat. En alsof dat niet genoeg is, de helft van Nederland denkt ook nog eens negatief over de Islam. 50 procent! Dat zijn 8 miljoen mensen!  Maar geen nood, wij blijven hier!

De harde kern van racisten komt openlijk uit voor zijn racistische denkbeelden. Op een racismeschaal van 1 tot 10 geven ze zichzelf een 7 of hoger. Ze menen dat Nederlanders intelligenter zijn dan allochtonen; met discriminatie hebben ze geen probleem en bij ontslag moeten allochtonen volgens hen als eerste op straat worden gezet. Publieke personen, zoals politici, moeten in hun visie ongestraft allochtone groepen met racistische stereotypen kunnen aanduiden. Ook het beledigen van de profeet Mohammed kan door de beugel; dat valt volgens hen allemaal onder de vrijheid van meningsuiting. (Het Parool)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal