Voorpagina Opmerkelijk

Bidden tegen ‘The Beast’

Morgen, is het zover. Dan is het 6 juni, of anders gezegd 06-06-’06. En voor sommigen is dat angstaanjagend. 666 is namelijk het nummer van ‘The Beast’ (soundeffect).

Ambassadors Ministries vond het nodig om dan maar eens een internationale dag van Krachtige Aanbidding te organiseren. Zo proberen zij zich te beschermen tegen alle duivelse activiteiten op deze dag. Wilt u meedoen? Ga dan langs de protestantse kerk tussen vandaag 18.00 en morgen 18.00 uur (jep tot zes uur op de zesde van de zesde maand van het zesde jaar).

Wilt u dat niet? Dan valt er ook nog wat anders te doen morgen.

Je kunt natuurlijk de film Omen gaan bekijken: Op 6-6-06 is de première van deze remake van de klassieke horrorfilm waarin de Duivel de menselijke vorm aanneemt van het lugubere jongetje Damien

En anders kun je deze dag ook wat minder braafjes doorbrengen. Zo heb je in Amerika de ‘National day of Slayer’. Op hun site zeggen ze: Also, do you really want those evangelical Neo-Cons to have all the fun with their National Day of Prayer?

Maar waar komt dat cijfer eigenlijk vandaan?

Er zijn verschillende interpretaties. Sommigen denken dat dit cijfer een reeks van gebeurtenissen aanduidt. Anderen zeggen dat dit cijfer staat voor een naam. Of het is ‘het beest’ dat de verzameling is van al het kwade… etc…

666 is volgens het laatste bijbelhoofdstuk van het Nieuwe Testament Openbaring 13 (vers 18) het getal van het beest, de belichaming van de antichrist. De bijbeltekst verhaalt over een beest met twee horens dat spreekt als een draak. De tekst sluit af met: ‘Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig’. (Volkskrant)

Dus bent u de sudoku’s even zat. Help me, ik heb misschien iets te weinig inzicht…

Oh, nog een leuke (vrije) Pinksterdag toegewenst!