Voorpagina Sport

Voetbal, voetbal, voetbal!

Eindelijk is het dan zo ver! Het WK gaat beginnen en dus gaan we een mooie maand tegemoet met veel, heel veel voetbal op tv. Degenen die er dus niet van houden, gaan een zware periode tegemoet en ik wens ze dan ook veel sterkte. Ow nee, dat meen ik niet. Als je niet van voetbal houdt, heb je gewoon pech gehad. Verzin maar wat leuks of begin een leuke nieuwe hobby.

Het Nederlands elftal ziet er dit keer niet echt spectaculair uit, met vooral een matige verdediging. Het feit dat het elftal daarnaast niet allemaal grote namen en vedettes heeft, kan aan de andere kant ook wel in hun voordeel werken, aangezien ze echt als een team zullen moeten optreden als ze iets willen neerzetten. En een hecht team van 11 spelers kan meer bereiken dan 11 individuele spelers, dus daar hoop ik dan maar op. Kwalitatief zijn ze nu éénmaal minder dan de andere favorieten, zeker als je je topscorer (Klaas-Jan Huntelaar) thuis laat.

De andere kanshebbers dan? Duitsland verwacht ik niks van, dus zullen ze wel weer traditiegetrouw ver komen. Engeland heeft een aantal goeie spelers natuurlijk, o.a. het irritante (en voorlopig) geblesseerde wonderkind Wayne Rooney, maar verder is het een vrij overschat elftal. Argentinië heeft een mooi elftal met creatieve spelers als Pablo Aimar, Riquelme en de (zoveelste) nieuwe Maradona: Lionel Messi. Zal wel leuk zijn om naar ze te kijken, maar ik denk niet echt sterk genoeg om te winnen. En Spanje presteert nooit wat, dus waarom nu wel?

Mijn favorieten voor het WK zijn Italië, Frankrijk en Brazilië. De smerige Italianen zijn gewoon van nature toernooi-voetballers, die rustig beginnen en langzaam groeien in het toernooi. Van de squadra azzuri verwacht ik wel weer kapotsaai voetbal, een laffe tactiek en sadistische verdedigers zoals Marco Materazzi. Ook herbergt dit elftal de speler die ik het meest haat van allemaal, de clown Pipo Inzaghi. Geef die gast een bal om mee te dribbelen en in 4 stappen struikelt hij er 5 keer over. Maar hij scoort wel altijd en overal! (en daarom haat ik hem)

De Fransen hebben weer een degelijk en zeer creatief elftal bij elkaar gemixed. Een sterke verdediging, een gebalanceerd middenveld met de kunsternaar Zinedine Zidane en de bijter Makelele en natuurlijk de superspitsen Thierry Henry en Trezeguet. Ik verwacht heel veel van ze en denk dat zij de enige serieuze bedreiging kunnen vormen voor Brazilië.

Deze hele opsomming is wel leuk en aardig, maar Brazilië wordt natuurlijk wereldkampioen. Dat team bestaat uit zoveel sterren dat ze een eigen melkwegstelsel kunnen vormen. Één voor één spelers die je laten zien hoeveel schoonheid er in dit spelletje zit. Ze spelen met dezelfde vreugde en plezier als ze als kind deden op straat, ze stralen op het veld, ze maken er een echt feest van, voor hen zelf en voor het publiek. De smaakmakers van het WK zitten bijna allemaal in dit elftal: Ronaldo, Kaka, Adriano, Roberto Carlos, Cafu, Robinho en natuurlijk (nu al) de levende legende Ronaldinho!

Men kan alle kansberekeningen erop los laten, maar er is geen ander uitkomst dan dat Brazilië gewoon wereldkampioen wordt! Slechts een onwaarschijnlijk wonder zou ze ervan kunnen afhouden. En zoals we allemaal weten, wonderen komen zelden voor, maar ze bestaan! En als het wonder zich dan zal openbaren, zal het dan misschien oranje gekleurd zijn?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van