Voorpagina Algemeen

Vraag en aanbod

Zusters, ik kom met schokkend nieuws. Voordat je verder leest, neem eerst plaats. Geen grap, ga zitten. Ik wil niet verantwoordelijk worden gehouden voor letsel wat onontkoombaar zal zijn als je mijn advies niet opvolgt. Vergeet de Engelse wijsheid niet na het lezen van het slechte nieuws: don’t shoot the messenger. Allen begrepen? Prima. Vergeet ook niet dat ik dit net zo erg vind, wellicht nog wel erger dan jullie. Dit doet mij ook pijn.

De cijfers liegen er niet om. De marktwerking in de vrije markt is dusdanig uit balans dat we ons mentaal moeten voorbereiden op een realitycheck waarmee vele dromen zullen verdampen. Er kan niet meer aan onze eisen worden voldaan tenminste niet in toereikende mate, want de singlesmarkt waar wij deel van uitmaken, bestaat nu uit een overschot aan hoogopgeleide dames en een tekort aan idem dito mannen.

Volgens meneer W.J. Bennet, voormalig minister van onderwijs in de VS, zijn vrouwen voor het eerst beter opgeleid, ambitieuzer en aantoonbaar succesvoller.  En hoewel zij na het behalen van hun diploma en het vinden van een baan graag een gezin willen stichten, kunnen zij echter niet de hoogopgeleide man vinden met wie ze dat graag zouden willen doen.

Je dacht natuurlijk al waar die hoogopgeleide mannen zijn. “Tsja, die zullen vast hard aan het werk zijn waardoor ik ze niet tegenkom.” Ja, ze zijn zeer hardwerkend bezig om het volgende level van een of andere geweldige (lees: sneue) game te behalen. Zo blijkt dat mannen in de leeftijd 18-34 jaar meer tijd aan gamen spenderen dan jongetjes in de leeftijd 12-17 jaar.

Je dacht toch niet dat ik alleen de brenger van het slechte nieuws zou zijn? Ik heb meteen een oplossing die we in ons netwerk moeten doorvoeren om de toekomstige generaties hoop te kunnen bieden. Echter voordat je verder leest: nog niet eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dus hierbij een oproep aan (toekomstige) ouders en politici. We moeten beginnen met het bannen van games. Niet alleen verzieken ze de geest en is het tijdverspilling, maar door dit toe te laten, zijn jullie indirect verantwoordelijk voor het gebrek aan liefde en leed van menig hoogopgeleide vrouw. Daarnaast is het van essentieel belang dat mannen gaan inzien dat trouwen de basis dient te zijn in het leven. De hele dag gamen zal leiden tot een eenzaam bestaan zonder liefde en warmte. Alleen op deze manier kunnen we de vraag en het aanbod weer in balans brengen.  Het is echt niet omdat we verbitterd zijn. We moeten gewoon denken aan de toekomst van de mensheid. Het is voor jullie eigen bestwil. Echt.

En even eerlijk, het had me nog lang niet zoveel gedaan als de gemiddelde inkomens van vrouwen ook  in dezelfde mate omhoog waren gegaan. Die tot op heden nog steeds gemiddeld lager zijn dan die van mannen. Dus mannen, een gewaarschuwd mens telt voor twee! Want voor je het weet, zullen wij de dienst uit maken. Best eng, he?

Volg Malika ook op Twitter 

7 Reacties op Vraag en aanbod

 1. avatar Izz ad-Din Ruhulessin says:

  Voordat ik hierop kan reageren wil ik graag weten of dit artikel sarcastisch bedoeld is of niet?

 2. Hahaha, heel leuk geschreven! Mijn complimenten.

 3. avatar Simon says:

  #Izz, gezien de aanhef lijkt het mij aan zusters gericht.

 4. avatar dinges says:

  Uit haar link:
  “Loonsverschillen mogen, maar mannen voor hetzelfde werk in het zelfde bedrijf meer betalen dan vrouwen mag niet. Dat heet ongelijk loon voor hetzelfde werk, staat gelijk aan discriminatie en is daarom verboden. Als het om die vorm van discriminatie gaat, komen we die in Nederland weinig tegen. Althans via het (erg grote) loonwijzer onderzoek zijn we die niet tegen gekomen.”

  “Toch komt het voor dat in een bedrijf mannen voor hetzelfde werk meer verdienen dan vrouwen. Maar of dit aan discriminatie ligt, is onduidelijk. Van de 15 procent beloningsverschil waar de loonwijzer-onderzoekers mee rekenen is een deel een onverklaarbaar verschil. Daar zou discriminatie achter …kunnen… zitten.”

 5. avatar Nehirr says:

  Hoogopgeleide zusters die het zelfde vrezen als u mw. Mouhdi, zouden eens een zelfreflectie moeten doen als moslima bij het stellen van eisen voor een partner. Immers, het is toegestaan om een wens uit te spreken om te huwen. Maar vraag Allah dan wat ghayr is voor je, en niet het vervullen van een verlanglijstje. Dua staat nl. niet ten dienste van een verlanglijstje.
  Het had u gesierd als u als ‘ hoogopgeleide moslima’ juist een artikel had gewijd aan het onzin van deze klasse verzoeken had aangegeven binnen de islamitische gemeenschap.

  Wat de islamitische gemeenschap broodnodig heeft, zijn niet louter hoogopgeleide vrouwen of mannen, maar moslims die zichzelf de islamitische identiteit eigen hebben kunnen maken.

 6. avatar Daoud says:

  Ik een MBO-diploma en mijn vrouw een master-diploma…. En toch zijn we, alhamdullilah, gelukkig samen met onze 2 koters. Een diploma is geen garantie voor een goed huwelijk. En er zijn genoeg intelligente mensen die liever gaan werken als in een schoolbakje zitten om nog wat extra schulden op te bouwen.

  Maar dat gamen mag natuurlijk wel wat minder.

  Salam

  Daoud

 7. avatar Baka says:

  Ik hoop dat het bovenstaande stukje inderdaad sarcastisch is bedoeld. Het proberen te verbieden van een nieuwe kunstvorm als computerspellen is verwerpelijk.

  Hierbij geef ik een linkje naar een interessant programma over de mogelijkheden van computerspellen als kunstvorm. Misschien kan er wat van opgestoken worden hier.

  http://penny-arcade.com/patv/episode/enriching-lives

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.