Voorpagina Algemeen

Verbied vrouwen achter het stuur!

De afgelopen weken is er veel te doen geweest over de Saoedische Manal al-Sharif. Deze 32-jarige alleenstaande moeder die in vele ogen een heldin is, had het lef om haar stoute schoenen aan te trekken en naar haar auto te lopen waar ze aldaar plaatsnam achter het stuur. De autoriteit van het enige land ter wereld waar er een rijverbod voor vrouwen geldt, kon deze feministische daad maar weinig appreciëren. Daarom  moest zij deze heldhaftige daad bekopen met een tien dagen durend verblijf in de gevangenis. Daar kon deze Arabische Jeanne d’Arc eens goed nadenken over de wanstaltige overtreding die ze had begaan. De hele wereld sprak er schande over.

Maar is het eigenlijk wel zo erg dat er een rijverbod voor vrouwen geldt? Misschien is het een idee om iets soortgelijks in Nederland in te voeren? Ik ben ervan overtuigd dat er vele grote en kleine problemen de wereld uit geholpen worden!

  1. Vrouwen veroorzaken meer blikschade bij inparkeren dan mannen. Dat komt doordat het ruimtelijk inzicht bij mannen beter is dan bij vrouwen. Verzekeraars zijn maar al te blij met vrouwen als bestuurders, want het is voor hen makkelijk geld verdienen.
  2. Omdat vrouwen voorzichtig en meestal onzeker zijn, rijden ze niet door. Die oervervelende files ontstaan niet voor niets.
  3. Vrouwen denken dat ze hun multitasking-skills ook op het verkeer kunnen toepassen. Tijdens het rijden worden de make-uptasjes maar al te graag gebruikt. Om maar niet te spreken over het bepgedrag van velerlei vrouwen waardoor ze geen idee hebben van wat zich in het verkeer afspeelt.
  4. Mannen worden afgeleid door al het schoon achter het stuur. Het alombekende fileflirten leidt tot brokken op de Nederlandse wegen en dus wederom voor files. Daarnaast is het haram!
  5. Stel je voor dat een vrouw genoeg heeft van haar man, die continu zijn afspraken niet nakomt,  niet romantisch genoeg is of voetbal kijken belangrijker vindt? Als hij dan eindelijk eens de heg snoeit, is de kans redelijk aanwezig, dat zijn vrouw de auto instapt en hem een tikje geeft. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.
  6. En de grote hamvraag: waar gaan vrouwen naar toe als ze in de auto instappen? Misschien wel naar een afspraakje met hun geheime aanbidder?

Het rijverbod zal samen met het breder maken van de snelwegen en het vaker openstellen van de spitsstroken tot minder files leiden. Als ware het een echte sneeuwbal zal ook het begrotingstekort drastisch verminderen: de vacatures voor chauffeurs zullen explosief stijgen à de werkloosheid zal dalen à het aantal uitkeringen zal dalen à gemeenten houden meer geld over en hoeven niet te bezuinigen waardoor zij weer mensen kunnen aannemen. En, last but not least, ik zal weer worden aangenomen om mijn werk als bijstandsconsulente uit te voeren.

Zie aldaar een oplossing voor het fileprobleem, het begrotingstekort en mijn tijdelijke werkloosheid in een notendop! Ik zeg doen!