Voorpagina Ervaringen

Summerjam 2006

Na een beetje gezeurd te hebben even een vooruitblik: ‘Mijn’ weerstation geeft 31.5 graden aan in mijn kamer, maar zie hier en daar hele coole momenten.

Volgende week 27 juli vertrek ik met Faisal en Tasneem richting Birmingham voor een Bukhari Course gegeven door Sheikh-ul-Islam Prof Dr Muhammad Tahir-ul-Qadr. Semi-chill/educatief uitje. Daar wordt namelijk op klassieke wijze een cursus Bukhari Shareef gegeven. De Bukhari Shareef is zo ongeveer de belangrijkste hadithbundel in de Islam en daaruit zullen we de ahadith (overleveringen) met betrekkeing tot Aqeedah (geloofsleer) behandelen. Het wordt allemaal gehouden in een moskee… jep op de grond… "dat worden dus goedkope IKEA kussens meenemen" (Faisal) en improviseren als het aankomt op overnachtingen en de maaltijden.

Verder midden augustus een Summerschool georganiseerd door FORUM in het Instituut Clingendael. Critical minds: muslims in leadership. Onderwerpen als Justice and the rule of law, Freedom of expression and freedom of religion, Relation between politics and religion, Leadership and the popular vote, Minorities and citizenship. Instituut Clingendael en FORUM willen hiermee het kritisch denken bij moslimjongeren stimuleren zodat ze dat kunnen gebruiken in hun verdere bezigheden… Aight, dat zit wel knor.

En dan hebben we nog de klap op de vuurpijl… de Al-Hidaya camp. Dit is het ultieme militaire trainingskamp voor moslimjongeren waar de fijne kneepjes van het martelaarschap worden bijgebracht… nee, even serieus.

De Al-Hidaya camp is een evenement voor 500 moslimjongeren, waarin ze zich op een informele en gezellige manier gaan bezig houden met issues die moslims bezighouden met als doel deze jongeren handvaten aan te reiken. Het meest bijzondere aan deze kamp is dat daar zo ongeveer de grootste Islamitische geleerden komen van deze tijd. En geen moslimkamp zonder voetbal, golf, squashen, luxe 5 sterrenkamers en lekkere maaltijden (lees: vlees, vlees, schaap, rund, vlees, vlees, vlees). Dit allemaal in een oord in het Heythroppark. VET!