Voorpagina Ervaringen

Iemand mijn verdachte tas gevonden?

Sow… dat een avondje strand je zoveel rust kan geven, rust die je door een nacht met te weinig slaap weer wordt ontnomen… en door de slapeloosheid je geliefde kwijt raakt. Inna lillahi wa inna ilahi rajioen.

ReFlex en ik dachten even een avondje te gaan werken in het wijblijvenhier-fort in R’dam tot duivelse vluisteringen ons richting Scheveningen riepen. Overdag is het strand niks aan, dan schijnt de zon. Dus vertrokken wij met onze van nature bruine huiden richting het strand met een laken en lagen daar (als broeders met een afstand van een meter) naast elkaar. Echt lekker joh, in de avond liggen op het strand, koel briesje, sterren aan de hemel

Net op het moment dat we ingedut waren, ging mijn alarm af… 00.05 uur… honger… of trek?… nee, dit voelt als honger… patat!

Afrader: eet geen patat om half 1 in de nacht. Vooral niet patatje speciaal met uitjes… de volgende ochtend merk je wel wat ik bedoelde.

Slapen kon nog wel even voor een paar uurtjes. In de ochtend het gebed gemist, door de vermoeidheid was het alarm niet te horen. Alledrie eigenlijk niet. In de ochtend te laat wakker. Snel omkleden, ontbijten (ik leer je andere keer wel hoe je een ei moet breken), afwassen, inpakken en wegwezen. Nou snel… het duurde bijna twee uur… kater van de patat.

Met mijn zwarte rugtas en mijn schoudertas wacht ik op Schiedam Centrum op de trein. Trein komt, Umar stapt in, trein stopt in Den Haag, Umar stapt uit, schoudertas check, bril check, telefoon check, rugtas…. shit! Ok, maakt niets uit. Umar wacht, trein komt, Umar stapt in, trein stopt, Umar stapt uit station Schiedam Centrum, foetsie. Balen… dus dan maar weer terug naar Den Haag.

Wat er inzat is niet zo boeiend, de tas was boeiend. We hebben samen zoveel meegemaakt: samen naar de brugklas gegaan, samen gevallen in de sneeuw, samen gesport, samen gefietst, samen uit de klas gestuurd, samen afgestudeerd, samen naar de uni gegaan, samen op het strand gelegen en samen patat gegeten… dat is allemaal voorbij nu. Oh lieve dief/vinder van mijn tas, breng mijn tas heelhuids terug, God zal je belonen.

Signalementen voor getuigen:

Voor velen kom ik over als Noord Afrikaans, zwart krullend haar, baard, kwam met tas aan op het perron, liep naar een menigte mensen en ging er onopvallend wachten, liet een verdacht zwart pakketje achter en rende snel de trein in.