Voorpagina Ervaringen

Zoals het klokje thuis tikt…

Thuis aangekomen na mijn lange reis met niemand behalve mijn kat om mij te verwelkomen keek ik op de klok in de hal. Die stond stil, eveneens als de klok in de woonkamer. Mijn ouders zaten nog in Marokko, Grote Broer kon me niet ophalen in verband met zijn werk en een of andere afgesloten snelweg naar Schiphol. De rest van mijn loved-ones? Nog steeds op één oor of wisten niet wanneer ik precies zou arriveren. 

Nederland leek mij helemaal vergeten te zijn, op mijn allerliefste kater na! Zelfs de klokken vonden het niet de moeite waard hun werk te doen en besloten de tijd maar even stil te leggen. Gelukkig ging al gauw de telefoon. Het was Grote Broer die wat boodschappen kwam brengen, ingekocht door mijn Schoonzus Lief. Mijn vriendinnen kwamen me verrassen met een prachtige grote bos zonnebloemen (my favorite), heerlijke hapjes en gaven mij tha biggest welcome. Daarna hing ik ook al aan de telefoon met mijn favoriete collega over alle laatste roddels op de werkvloer.

Nu ik alweer een week terug ben, is alles weer als vanouds. Weer aan het werk, weer kunnen kletsen met mijn vriendinnen, weer een heart 2 heart gesprek met Grote Zus, weer lekker kroelen met de kat terwijl het buiten regent, weer eten in mijn favoriete restaurant, weer een drankje in mijn favoriete tent, weer mijn mammie in huis en zelfs de klokjes tikken weer. It’s good 2 be back, Holland! En het "Wij blijven hier"-gevoel zit er weer helemaal in!

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Ps: Nog bedankt voor alle bemoedigende woorden op mijn vorige post! Deed me goed!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van