Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Paarden en kamelen?

Nadat we al eerder ‘onze’ verdachte terroristen in de trein hadden, hebben we nu ook al onze eerste verdachte terroristen in een vliegtuig gehad. Nu doen we echt mee op het internationale toneel!

Wat angst allemaal wel niet teweeg kan brengen..

De echte terroristen lopen lekker vrij rond, maar ‘verdachte terroristen’ heb je zó te pakken. Het is eigenlijk heel makkelijk:

–    Een Islamitische naam, liefst met ‘Mohammed’ erin.
–    Een baard. ( Hoe weet je anders of iemand een moslim is?)
–    En elektrisch apparatuur: Een laptop is dreigend genoeg, een mobieltje is nog beter.

Heb je alle drie bovenstaande, dan is het bijna altijd bingo! Dat geldt dus ook voor de 12 verdachten die ervoor zorgden dat een vliegtuig terug moest keren naar Schiphol, natuurlijk onder begeleiding van stoere F16’s. Jammer dat ze net niet het bevel kregen om het vliegtuig neer te halen. Had mooi kunnen vallen in de categorie ‘preventieve acties’. We moeten tegenwoordig toch het zekere voor het onzekere nemen?

Alles wees er overduidelijk op dat we hier te maken hadden met terroristen.

De namen:
“Those detained were identified as Sohail Abdul Aziz Nizami, Ayub Qadir, Sajid Qadir, Yusuf Haji Ghaffar Memon, Nur Mohammed Batliwala, Shakeel Usman Chotani, Ayub Khan, Ehsan Farooqi, Ghulam Mustafa, Mohammed Yusuf, Mohammed Imran and Mohammed Iqbal Batliwala.”

Maar liefst 4 keer ‘Mohammed’, dat ken geen toeval zijn!

Het uiterlijk:
“Is keeping beard a sin in this world?" screams Abdul Kadar Kolsawala. "The terrorists get away all the time but it is only innocent Muslims who are caught," says Kadar. "It has become difficult to move around with a beard. The police doubt your credentials all the time. My son is innocent and he has nothing to do with terrorism," he adds.

Yep, maak dat de kat maar wijs.

Het apparatuur:
De twaalf wekten argwaan bij hun medereizigers en het personeel door tijdens de vlucht te spelen met een grote hoeveelheid mobiele telefoons, die constant van hand tot hand gingen. Na de aanhouding zijn alle mobiele telefoons, laptops en andere apparatuur van de verdachten op explosieven en ontstekingsmechanismen onderzocht.

Tegenwoordig is een fles water meenemen in het vliegtuig al gevaarlijk genoeg. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn in deze angstige tijden.

Zullen wij moslims maar weer gewoon met paarden en kamelen reizen?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van