Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Donner: Minister van Shariah

Deze week verschijnt in Vrij Nederland een interview met onze minister van Justitie, Piet Hein Donner, waarin hij o.a. zegt: “Het moet mogelijk zijn dat moslimgroeperingen langs democratische weg aan de macht komen. Iedere burger mag beargumenteren waarom de wet moet worden veranderd. Als hij zich ondertussen maar wel aan de wet houdt. Voor mij staat vast: Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zo iets kun je wettelijk toch niet tegenhouden? Het zou ook een schande zijn om te zeggen: Dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is nou juist de essentie van democratie.”

Nou zal het waarschijnlijk er nooit van komen dat we hier ooit de shariah zullen krijgen, maar zijn principe is duidelijk en zo hoort het ook. Niks met twee maten meten, democratie geldt voor iedereen in gelijke mate. De angst die door media en politici de afgelopen jaren kunstmatig is verspreid, heeft alleen maar gezorgd voor meer segregatie, meer wantrouwen en minder respect in de samenleving (en natuurlijk allerlei ‘anti-terreur’-wetten die onze rechten en persoonlijke vrijheden nog meer beperken).

De overschatte dreiging die enkele moslims (Hofstadgroep?) uiten, is geen reden om 5 jaar lang Islamofobie te preken in de regering. Deze ‘strijd tegen terreur’ heeft meer extremisten gecreëerd dan dat er zijn vernietigd. Osama kon zich dan ook geen betere recruteerders voor zijn groep voorstellen dan gasten als Pim Fortuyn, Ayaan en Geert Wlders.

Constant hebben zij de bevolking bang gemaakt met irreële scenario’s, waardoor in één klap álle moslims tot een enorme dreiging werden gemaakt. Gelukkig begrijpt Minister Donner dat wij geen bedreiging zijn. We (moslims) hebben hier goede educatie, goede zorg, goede sociale regelingen, allemaal zaken die de Islam verlangt van een regering of leider voor zijn/haar burgers en waar mening zogenaamd Islamitisch land nog een voorbeeld aan kan nemen. De shariah invoeren is ook niet nodig, omdat het overgrote deel van de Nederlandse wetgeving al overeenkomt met de principes van de shariah; Volgens Clingendael-expert Maurits Berger komt zelfs meer dan 98% met de shariah overeen!

Terrorisme en radicalisering moeten worden bestreden, maar de Islam als nieuwe zuil moet met open armen in Nederland worden verwelkomd, vindt Donner.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van