Voorpagina Politiek

Prinsjesdag 2006

Prinsjesdag is het vandaag. Op haar eigen stijl heeft Koningin Beatrix de troonrede voor de zoveelste keer voorgelezen. Ik vraag me stiekem af hoe Alexander dit zal doen in de toekomst.

Goed. Het huidige kabinet heeft de kans zichzelf te promoten niet overgeslagen. Ik neem het ze niet kwalijk, zolang ze het maar waarmaken. ‘Dit kabinet ziet ze vliegen’ is het enige wat Krista van Velzen (SP) over hen te zeggen heeft. Haar zelfgemaakte hoedje maakt dat duidelijk. Wel een gewaagde hoed in deze tijden van oorlogen en terroristische aanslagen.

Naast het zoet dat Nederland eindelijk zal krijgen, blijken we ook nog een begrotingsoverschot te hebben. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Zalm weet met geld om te gaan. Leuk voor hem dat hij hiermee zijn carriere als minister van Financiën kan afsluiten, geef iemand anders ook de kans!

Mijn favoriete passage uit de rede:

Aandacht voor anderen, respect voor andermans inbreng en overtuiging, dat zijn de fundamenten van een levendige buurt, een bloeiende stad, een sterk land. Het is verheugend dat in veel gemeenten initiatieven tot ontplooiing komen om de binding tussen mensen te versterken. De regering ondersteunt burgers en organisaties die zich in eigen kring inzetten voor een beter begrip tussen groepen in de samenleving.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal