Voorpagina Algemeen

Ramadan is…

Op één of andere manier is de wereld in geslopen dat het doel van Ramadan is om te beseffen hoe zwaar de hongerigen in Afrika het wel niet hebben. En dat terwijl toch vrij duidelijk in de Quran staat dat het doel van het vasten in de Ramadan is om Taqwa (nee, geen taqiyya), zeg maar ‘godsbewustzijn’, te ontwikkelen. Dankbaarheid, solidariteit, geduld, empathie, het gevecht tussen goed en kwaad in jezelf en je eigen spirituele ontwikkeling zijn daar zeker een onderdeel van.  Hier wat voorbeelden van wat Ramadan nog meer is.

… inspiratie:

Islam is about always having balance and I think the Prophet’s (peace be upon him) message was fundamentally about having balance and equilibrium in all that we do. (Myriam Francois-Cerrah)

… ‘sabr’

Sabr = geduld, kalmte, berusting

Slachtoffer van plunderaars sterft voor ogen vader

… elk jaar weer diezelfde discussies

Ramadan voor Dummies

… veel nasheed luisteren

… een vriend die je net voor de Iftar dit filmpje stuurt

… geven

… goede voornemens

… opladen

toch weer even die energie opladen om uit te leggen dat we niet eng zijn (hoe vermoeiend en treurig dat ook is)

… tijd voor zelfreflectie

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van