Voorpagina Algemeen, Politiek

Politieke verschuivingen

Er hebben zich opmerkelijke zaken afgespeeld, en ongetwijfeld zijn dit niet de laatste. Ten eerste de heer Mahawat Khan.

Meneer stapte op als voorzitter van de CGI (Contact Groep Islam), hij vond het maar een klamme positie. Over de overheid had hij geen goed woordje. Mijn gevoel zei dat hij een carriere in een politieke partij in gedachte had. Toevallig liet de heer Tonca, voorzitter van het CMO* weten zich aan te hebben gesloten als #35 bij het CDA. Dus ja, wat let Mahawat om dat ook te doen?

Zo gezegd, zo gedaan. Mahawat Khan gaat de politiek in. Van alle partijen in Nederland kiest hij uitgerekend voor…EénNL. EénNL?!? Voor wie dat niets zegt: de nieuwe landelijke partij van Marco Pastors & Co. Mahawat Khan zal nummer 3 staan op de lijst. Hoe serieus moet ik u nog nemen? Marco pastors moest aftreden vanwege zijn uitspraken over moslims, en u steunt hem nu? Onverklaarbaar.

Een andere, recentere zaak, is die van de Schipholbrand.

De schuld van de doden wordt gegeven aan minister Donner en Dekker. Op hun beurt treden zij af. Verantwoordelijk zijn voor je daden, er eerlijk over zijn en medeleven tonen, dat is pas adequaat handelen. Daar kan de collega minister, waar ik al een tijdje niets meer van heb gehoord, iets van leren. Het is geen geheim dat Donner van Justitie mijn favo minister was, niet alleen vanwege zijn opmerking over de democratie. Ik vind het daarom ook jammer dat hij weg gaat, maar dit is het beste.

‘Ministeriële verantwoordelijkheid wordt genomen door hier in de Staten-Generaal te verantwoorden. Maar ministeriële verantwoordelijkheid is meer. Zij houdt ook in dat ik in de ogen van de slachtoffers en nabestaanden sta voor die diensten wier handelen hun leed wordt toegeschreven. Mijn gedachten en verantwoording gaan vandaag ook in hun richting. Het leed en verdriet kan ik niet wegnemen, maar waar de oorzaak aan mijn diensten wordt toegeschreven, is het aan mij om te tonen dat dat niet zonder consequenties is. (Lees complete verklaring van Donner)

* Contactorgaan Moslims en Overheid; tegenhanger van de CGI

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal