Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

De slachtoffers van 9/11

Aantal onschuldige doden van de aanslagen op 9/11: 2.977
Aantal onschuldige doden na de inval in Iraq: minimaal 66.000 (maar zou ook het 10-voudige kunnen zijn!)
Aantal onschuldige doden na de aanval op Afghanistan: meer dan 20.000

Materiele schade aanslagen op 9/11: Twin towers en omgeving en het Pentagon.
Materiele schade Iraq en Afghanistan: Wat is er nog over van beide landen?

In oude tijden werd nog man-tegen-man gevochten. Vrouwen, kinderen, ouderen bleven weg van het slagveld. Tegenwoordig (in de tijd van beschaving) blazen we onszelf op en zien we wel wat we meenemen. Of we bombarderen een heel dorp waar we een terrorist zien en noemen het een ‘precisiebombardement’.

De ene groep noemen we terroristen en die moeten dood. De andere groep noemen we onze westerse wereldleiders en die mogen vrij rond lopen, zijn met pensioen, gaan een beetje golfen of geven hier en daar wat lezingen.

Terroristen zijn monsters die geen enkele waardigheid kennen voor het menselijk leven. Onze westerse beschaving heeft Guantanamo en Abu Ghraib als sprekende voorbeelden van de hypocrisie genaamd ‘mensenrechten’.

Toen Bush in september 2001 zei: “You’re either with us, or against us”, leek het voor velen misschien alsof het een klassieke strijd was tussen goed en slecht. Tien jaar later weten we dat het een strijd is tussen slecht, slechter en slechtst.

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

15 Reacties op De slachtoffers van 9/11

 1. avatar Tim says:

  Moet misschien bij worden gezegd dat men in “de oude tijden” misschien geen colatteral damage kende, maar wel regelmatig (in de regel) bewust andersdenkenden onderdrukte en uitroeide. Doet verder niets af aan het artikel, maar vroeger waren de zaken ook niet zo nobel. Macht corrumpeert, en we hebben nu meer macht. Het is nu makkelijker om mensen te vermoorden, maar dat betekent niet dat het vroeger veel beter was. Het maakt alleen weinig uit: het beste wat we kunnen doen is het beschermen van onschuldigen.

 2. avatar Simon says:

  Er was een film over de eerste dag na de aanslagen en dan met name over de leiders in de USA deze week. Wolfowitz wist gelijk dat er een inval in Irak diende te komen en zei dat ook op de dag van de aanslagen. Heel typerend voor de slechte analyse en besluitvorming die volgden. Je zou denken dat het met veel minder slachtoffers ook wel gekund had om de daders te straffen maar blijkbaar was het gevoel dat wraak nodig was daarvoor te leidend. Toch heb ik de inval in Afghanistan wel gesnapt indertijd. Die in Irak niet omdat de VN buitenspel was gezet. En na de – achteraf leugenachtige – rede van Colin Powell in de VN zal ik nooit meer een politicus op zijn woord geloven.
  Toch wel vreemd dat je alleen bij de slachtoffers uit Irak en Afghanistan de typering ‘onschuldig’ er voor zet. Zie je die uit New York, Washington en van vlucht United 93 dan anders?

 3. avatar L.A. says:

  9/11 is georkestreerd om Irak, Iran & Afghanisaten te bezetten. Iran is de dans gelukkig ontvlucht. Grappig om te zien dat mensen blindelings in overheden/media geloven zonder enig gezond verstand te gebruiken om de berichtgevingen te analyseren, of op z’n minst kritisch ernaar te kijken.

  IK HEB NOG NOOIT VAN MIJN LEVEN EEN AUTO IN BRAND ZIEN STAAN DIE VEVOLGENS UITEEN VALT EN VERPULVERD TOT STOF IN MINDER DAN 10 SECONDEN. LAAT STAAN EEN STEVIGE METALEN & BETONNEN CONSTRUCTIE VAN 47 VERDIEPINGEN WTC TOREN NR 7. THEORETISCH NOG WETENSCHAPPELIJK IS DAT ONMOGELIJK. STELLETJE DOMBO’S

  http://youtu.be/8T2_nedORjw

 4. avatar Polly says:

  Zijn die Irakezen en Afghanen allemaal door de Amerikanen vermoord?
  Volgens mij slachten de moslims elkaar daar af.Moorden en bomaanslagen zijn de orde van de dag.Die mensen zijn niet rijp voor een democratie.Ze weten niet eens wat het is.

 5. avatar Danoenie says:

  ‘Terroristen zijn monsters die geen enkele waardigheid kennen voor het menselijk leven.’

  Ach ja, de kwalijke de-humanisering die de mens elkaar maar blijft flikken. Net zoals Israëli’s die op dergelijke wijze worden aangeduid.

 6. avatar Alison says:

  We zijn allemaal slachtoffers – behalve Karl Rove, George Bush en een onbekend aantal intimi.

  Neem het volgende voorval: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2902038/2011/09/12/Paniek-op-vluchten-VS-om-passagiers-op-wc.dhtml
  Domme hysterie? Of het zaaien van angst? twee vliegtuigen, elk met drie passagiers die zich zelf opsluiten op toiletten, niet reageren op vragen en weigeren naar buiten te komen …
  Toeval, of opzet?
  Als opzet, dan door wie? Wie heeft er baat bij om het Amerikaanse volk en de westerse wereld een angst voor terroristen aan te jagen??
  Obama? Ik denk het niet. Volgens mij probeert hij juist deze idioterie en hysterie tot een nette einde te brengen.
  Wie dan? moslims zelf? Zeer onwaarschijnlijk, behalve wellicht een geflipte joker als Khaddafi.
  De Mossad? We weten het niet, alleen dat er wel een motief is en ook de organisatorische vaardigheid….

  We zijn bijna allemaal slachtoffers. Zowel de doden in de VS, als de ontelbare doden in Afghanistan en Irak.
  Wat is dan erger leed? Een nare vraag, maar het antwoord moet toch zijn de inwoners van Afghanistan en Irak.
  Wie wordt er zwaarder gestraft? Zeker niet Bush, Rove, of op de dag van de aanslag juichende Mossad.

  Terecht artikel ReFlex.

  Misschien kunnen voortaan de moslim slachtoffers van de War on Terror, lees The Selling of Mass Destruction, ook op 9-11 herdacht worden.
  Mijn sympathie ligt bij alle doden en gewonden.

 7. avatar vele says:

  Syrie aantal slachtoffers geschat 2000 waarschijnlijk aanmerkelijk meer
  Libie aantal slachtoffers 30.000

  Zonder militaire steun van het westen was Libie op een slachting uitgelopen.
  Besef wel dat Kadaffi lange tijd de held van de “normale man”in het Midden Oosten was.

  Het huidig militaire regime in Egypte meer burgers gevangen heeft gezet dan Moebarak in dertig jaar.

  Het gaat goed in het middenoosten

 8. avatar vele says:

  L.A.
  Ik zie dat de waarheid voor sommige mensen pijn doet en dan ben je bevattelijk voor complottheorieen

 9. avatar Selma says:

  wat een huichelarij,
  kun je niet alleen ’24/7′ de aandacht geven , zonder weer de aandacht te vestigen op islamitische slachtoffers. Nog altijd zijn de Arabische landen corrupt en zij staan op nummer 1 als vijand van zijn eigen volk. Wat een balverhaal zeg.
  Ben maar blij dat jij en zoveel andere ‘Moslims’ zoveel spreekrecht hebben. Probeer het eens in Marokko zou ik zeggen.

  Groetjes

 10. avatar Alison says:

  @ Vele
  Om jou te parafraseren: Ik zie dat de waarheid voor sommige mensen pijnlijk is en dan ben je bevattelijk voor tunnelvisie en a priori schuldigen aanwijzen…
  Verdiep je eens in de feiten.

  @Selma
  Jij schrijft: “Nog altijd zijn de Arabische landen corrupt en zij staan op nummer 1 als vijand van zijn eigen volk.”
  ehm, die mening wordt hier door bijna iedereen onderschreven. Alleen definiëren ze het ietwat nauwkeuriger, zodat er geen wartaal staat. Maar, toch aardig van je dat je de aandacht vestigt op deze Islamitische slachtoffers van hun eigen regimes.

 11. avatar John S says:

  Oorzaak van deze ongein: het “geloof”…

 12. avatar Lieke says:

  Oorzaak van al deze ongein???

  Geld. Zogenaamde democratie. Olie.
  En uiteraard het creëren van een focus of locus. Zolang iedereen maar zijn blik richt op de vermaarlijke islam/moslim, dan let men niet op de al eeuwen onder ons aanwezige blanke psychopaten. Tegenwoordig noemen wij hen bankiers, politici, rechters, koningshuizen. Als verzamelnaam kennen zij zichzelf graag de term elite toe!
  Het wordt elite zou dan Gelijk een morele waarde aan deze lui toekennen.
  Echter is de huidige generatie al lang en breed vergeten waar deze, zogenaamde elite
  Zijn centen mee heeft verdient.
  Neem als voorbeeld de familie Bush. Iemand enig idee waar opa Prescott zijn kapitaal grotendeels mee heeft verdiend? Juist ja, hij was de “shirtsponsor” van Hitler!
  De Oranjes? De brenninkmeiers? De Fentener van Vlissingen familie? Allemaal steen en stinkend rijk geworden in de oorlog!! En was het nou door zaken te doen met de Britten of de yanken? Maar nee! Niets van dit alles. Men deed gewoon zaken met de nazi’s!!

  http://dutchtv.wordpress.com/2011/06/22/de-brenninkmeijers-doneerden-aan-nsdap-organisaties-in-1934/

  http://anarchiel.com/display/vier_en_een_halve_eeuw_calvinistische_normen_en_waardenloosheid_5

 13. avatar L.A. says:

  @ John S,.. ongeloof = ook geloof, maar dan stuurloos!

 14. avatar L.A. says:

  @ Lieke,.. deze hele hetse gaat nog veel dieper dan men denkt. Het is alleen zo dat hoe dieper je graaft des te meer je versteld staat en bij velen de kleppen dicht klappen en niet meer kunnen nadenken en gooien het op fabeltjes en complottheorien.

  Maar ik raad je aan om The Arrivals 51 part op youtube te bekijken. Dan zou je kunnen achterkomen wie de grote Engine achter deze hele gebeuren zit.

  @ Vele,.. jij bent vatbaar voor elke leugen die op deze wereld verspreid wordt. Jammer!

 15. avatar lieke says:

  Beste L.A.

  Thx voor de tip! ga ik zeker even bekijken!
  Begin te begrijpen dat de huidige gecoördineerde ellende van de laatste 100 jaar zo strak is geregisseerd, dat het eigenlijk niet te bevatten is! En ik weet, het gaat nog veel veel verder terug!
  Maar vooral de laatste 100 jaar heeft men er flink vaart achter gezet. En weet je wat het meest schizofrene is? Deze groep controleert niet alleen het geld maar ook de media! Waaronder dus hollywood. En juist via dat kanaal deelt men ons mede wat ons te wachten staat! Eerst waren het de terrorisme films die niet te stoppen waren. en sinds een tijdje zijn het de alien films die ons werkelijk overspoelen. Begin te begrijpen dat die aliens weleens de volgende fals flag zouden kunnen worden. Zo kan men namelijk vrij vlot naar de doelstellingen zoals vermeld op de georgia guidestones toe werken. En vooral punt 1 schijnt wel haast te hebben ! te Weten het depopulatie programma!!
  Er wordt op internet gefluisterd dat de elitaire boefjes iets in petto hebben voor de wereldbevolking ten tijde van de komende olympische spelen in London.
  Uiteraard zijn dit speculaties. De geluiden komen echter uit steeds meer bronnen. En het zou natuurlijk de HOAX van de eeuw zijn!
  En waarom niet? 9/11 is een typerend voorbeeld van hoe rücksichtslos bepaalde groepen te werken willen gaan.
  Amerika staat tegenwoordig gelijk aan het nazi Duitsland van net voor WOII. Het zou mij niets verbazen als ze nog 1 keer proberen, om te flikken wat toen niet is gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.